Waarom er ook lammetjes, voetballers en andere verhalen in deze krant staan

Redactie n Natuurlijk domineren het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent het nieuws. Een virus dat zoveel invloed heeft dat het zelfs onze samenleving bijna stilzet, is niet iets waar we aan voorbij gaan. Tegelijkertijd is er ook ander nieuws. Maar is dat nou nodig, denkt u misschien, al die vrolijke verhalen over lammetjes, ganzen en acties op scholen?

De redactie van De Teylinger probeert een goede mix te vinden tussen het serieuze nieuws en het 'gezellige' nieuws. Tussen het nieuws-nieuws en de leuke weetjes. Als lokale krant zijn wij zoveel mogelijk de ogen en oren van de samenleving. En terwijl corona om zich heen grijpt -gelukkig blijft Teylingen tot nu toe redelijk buiten schot met twee vastgestelde besmettingen- gaan sommige dingen gewoon door. En ook daarover willen we u graag op de hoogte houden.

Veel mensen maakten zich bijvoorbeeld zorgen over de eenzame zwaan in de vijver in de Wilhelminalaan. En dan is er nog het verhaal over een spreekbeurt waarbij een voetbalheld een andere jonge held kwam verrassen (pagina 11). Moeten we dat overslaan? Negeren? Nee, wij vinden van niet. Ondanks alle onzekerheid, zijn er ook verhalen die het zonnetje spreekwoordelijk in huis brengen. Of laten zien dat er veel mensen zijn, zoals mevrouw Heemskerk, die zich al veertig jaar inzetten voor anderen (pagina 13). Betrokken mensen, zoals mevrouw Hendriksen, die een goede tip hebben en daar vol trots over willen vertellen (pagina 12). Dat interview werd ruim een week geleden al gehouden. Ook zij verdienen een plekje in deze krant of op onze website www.deteylinger.nl. Egbert van der Weide eindigt treffend in zijn column van deze week: "Wanneer we hoop houden en elkaar niet uit het oog verliezen. Dat verdient applaus." Marieke Kamer,
Redacteur van De Teylinger