Sportclubs weken dicht

Teylingen n Verenigingen in Teylingen sluiten ook massaal de deuren van hun sportcomplex. Al na de bekendmaking van de eerste set regels op donderdag 13 maart lasten veel clubs al hun trainingen af, nadat al bekend was dat er geen enkele sportwedstrijd zou zijn deze maand.

Op zondag 16 maart werd ook bekend dat sportkantines per direct dicht moeten. Veel clubs hadden die maatregel al genomen. Bij korfbalvereniging TOP werd vorige week al het hele complex afgesloten. Ook zijn alle andere activiteiten en vergaderingen afgelast. Ook voetbalclubs Foreholte, Teylingen, Ter Leede en Warmunda gaan op slot. Die laatste moeten hun jubileumactiviteiten uitstellen. Ook sportscholen zijn na afgelopen zondag verplicht gesloten.


Bibliotheken gesloten, even geen inleverboetes

Teylingen n De Bibliotheek Bollenstreek heeft als gevolg van de corona-maatregelen besloten om tot en met 6 april alle vestigingen te sluiten en de activiteiten te verplaatsen. Leden kunnen geleende materialen thuis houden. Zij krijgen daar geen boete voor.

Geleende materialen kunnen thuis worden gehouden. Tot en met 15 april worden er geen boetes in rekening gebracht. Dit geldt ook voor boeken die ingeleverd moeten worden omdat ze gereserveerd zijn.


Online bibliotheek

De vestigingen zijn gesloten, maar lezen kan nog steeds. De Bibliotheek Online is altijd open. Met de Bibliotheek Online zijn ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot ter beschikking. In de LuisterBieb-app staan maar liefst 3.700 titels klaar. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op jeugdbibliotheek.nl. Hier staat inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor de allerjongsten zijn er naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.


VVD wil belastinguitstel voor lokale ondernemers

Teylingen n De VVD heeft het college van B&W vragen gesteld over gemeentelijke belastingen die ondernemers moeten gaan betalen. De partij wil uitstel nu het coronavirus zorgt voor een periode van financiƫle droogte.

"Veel Nederlanders, en dus ook Teylingers, volgen deze adviezen goed op en blijven thuis," schrijft de VVD. "Het coronavirus raakt hiermee onze lokale ondernemers erg hard. Landelijk worden er al maatregelen getroffen en wordt er gewerkt aan nieuwe maatregelen om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen, alleen dat is niet genoeg. Ook als lokale overheid is het belangrijk om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen." De VVD vraagt het college om een adempauze. "Ondernemers kunnen bij de belastingdienst onder omstandigheden uitstel van BTW en andere belastingen krijgen. Is de gemeente bereid ondernemers uitstel van betaling te geven voor gemeentelijke belastingen (OZB, Reclame- en Precariobelasting) totdat de situatie weer is genormaliseerd?", zo vraagt de VVD. Op die manier hoopt de partij dat lokale ondernemers weg kunnen blijven van financiƫle problemen. De coalitie-partij wil dat B&W ook nadenkt over wat de gemeente verder nog voor ondernemers kan betekenen in hulp of ondersteuning.