Adest Musica in actie voor nieuwe uniformen

Sassenheim n Adest Musica start op 16 mei de actie om geld in te zamelen voor nieuwe uniformen voor de Drum- en Showband. De uniformen zijn na vijftien jaar aan vervanging toe.

Op 16 mei kan niemand om Adest heen: overdag treden ze overal in Sassenheim op en ’s avonds kan iedereen in theater ’t Onderdak in Sassenheim meebieden bij de veiling van bijzondere kavels.


Bijzondere uniformen

De huidige uniformen zijn afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers. Naast de hoge kwaliteit van de muziek gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, laat het korps een onuitwisbare indruk achter met deze uniformen. Het uniform is er in twee uitvoeringen: een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. Tijdens de grote taptoe in september 2019 in Belfast waren zowel de bezoekers als de beroepskorpsen niet alleen onder de indruk van de muzikale inbreng van de Drum- en Showband maar ook van de uitstraling van het korps met deze bijzondere uniformen.


Adest Gala Veiling Avond

De afgelopen jaren zijn de uniformen zeer intensief gebruikt en binnen- en buitenland. Vervanging is dus nu noodzakelijk en hiervoor is een bedrag nodig van 150.000 euro. Om een deel van dit bedrag bij elkaar te krijgen organiseert Adest Musica op 16 mei een 'Gala Veiling Avond' in theater ’t Onderdak. Binnen twee weken is het definitieve programma bekend.


Kavels

Bedrijven maar ook particulieren kunnen een kavel voor de veiling aanbieden. Op dit moment bezoeken vrijwilligers bedrijven om kavels voor de veiling bij elkaar te verzamelen en komen graag bij deelnemers langs om uit te leggen wat een kavel precies inhoudt en hoe de veiling 16 mei verloopt. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via sponsoring@adestmusica.nl..


Extra uitgave magazine

Verder ontvangen alle huishoudens in Sassenheim de extra uitgave van het magazine “Adest” in de brievenbus. In deze extra editie staan naast alle informatie over de veiling ook de activiteiten die Adest Musica dit jaar organiseert om geld in te zamelen voor de nieuwe uniformen.