Geen LKF en harddraverij

Redactie n De afgelopen week kwamen diverse berichten over afgelastingen van evenementen en activiteiten in Teylingen door. Kijk voor alle uitgebreide berichten op onze website: www.deteylinger.nl.

De negentiende kortebaandraverij van Sassenheim stond gepland op 19 juni. Het bestuur heeft besloten om het evenement niet door te laten gaan. Naast de onzekerheid of de geplande maatregelen tot 1 juni toch nog gaan worden verlengd, is het ook zo dat om de harddraverij te kunnen organiseren, de organisatie sterk afhankelijk is van sponsoren.


Het bestuur van Seniorenvereniging Teylingen heeft moeten besluiten dat alle activiteiten in de drie kernen geen doorgang zullen vinden in de maanden april, mei en juni. Het activiteitenseizoen loopt hiermee ten einde. Ook de seniorenvakantiereis naar Friesland komt hiermee te vervallen. De overgemaakte bedragen worden teruggestort. De Lady’s Day, modeshow, zal opgenomen worden in het programma zomeractiviteiten. Ook zal gekeken worden een gezamenlijke vakantieweek te organiseren eind augustus of september. De voorbereiding voor de zomeractiviteiten en de vakantiereis van de afdeling Voorhout gaan voor alsnog gewoon door.


Het jaarlijks grootste kinderevenement van Voorhout kan in juni geen doorgang vinden. Het Luchtkussen Festival is voor dit jaar afgelast. De vijftiende editie is daardoor in 2021, op de eerste zondag in juni


De antieke voetveer De heere Schouten heeft de start van het vaarseizoen noodgedwongen uitgesteld naar juni.


De Alzheimer Cafés in de regio blijven tot september dicht vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep. Veel mantelzorgers en familieleden hebben vragen over hoe om te gaan met mensen met dementie in deze tijd. Voor antwoorden op deze vragen en verdere informatie zijn er dementie.nl , alzheimernederland.nl of bel de Alzheimertelefoon: 0800-5088.