Lieke Juffermans (l) kwam met het idee om de pannenkoeken te bezorgen. | Foto: pr.
Lieke Juffermans (l) kwam met het idee om de pannenkoeken te bezorgen. | Foto: pr. Foto: pr.

Pannenkoeken aan de deur

Warmond n Men neme 70 ouderen op 51 adressen, 17 jongeren en heel veel pannenkoeken. Op zaterdag 4 april ging de gezamenlijke maaltijd in de Sint Matthiaskerk niet door, maar het alternatief was niet minder smakelijk en vooral hartverwarmend.

Eigenlijk zou het een gezellige maaltijd na de Palmpasendienst van de Matthias parochie zijn. De jongeren van de katholieke en de protestantse kerk zouden samen gaan bakken en vervolgens de pannenkoeken aan de ouderen uitserveren. Een bijeenkomst waarbij jong en oud een praatje maken en samen een leuke tijd hebben. Toen bleek dat dit niet kon vanwege de geldende maatregelen, werd eraan gedacht om het etentje af te gelasten. Lieke Juffermans had echter een beter idee. Zij stelde voor om de pannenkoeken bij alle ouderen langs te brengen.


Belrondes

Dat idee wilden de leiding van de M25 groep en de leiding van de Protestante Gemeente graag ondersteunen. Zij namen de algehele organisatie op zich. Mevrouw van Moorsel is, onder aanvoering van haar dochter Elly, gaan bellen voor de Matthias-parochie en ook voor de Protestantse Gemeente werd een belronde gedaan.

Genoeg mix?

Het leverde 51 adressen op waar 70 ouderen graag de pannenkoeken in ontvangst wilde nemen. Zeventien jongeren hadden wel oren naar het bakken en deden graag mee.


Daarna begon de organisatorische puzzel, met allereerst de vraag of er genoeg pannenkoekenmix of bloem in de supermarkt zou zijn. Door de hamsterpraktijken van de laatste weken werd het nog even spannend, maar met behulp van de plaatselijke AH werd het opgelost.


Vervolgens kregen alle tieners een adressenlijst, pannenkoekenmix én een protocol hoe zij de pannenkoeken moesten afleveren. Na het bakken werden de pannenkoeken ingepakt en op de kaartjes met een algemene tekst, konden ze ook zelf nog iets schrijven. Vervolgens gingen de bakkers op weg, werden de pannenkoeken aan de deur gehangen en daarna aangebeld. Dit keer geen hand als bedankje, maar zwaaien op afstand. Het is anders, maar niet minder hartverwarmend.