Huisartsen Roel Blanken (l) en Chris Mos (r) feliciteren de 100-jarige mevrouw Van Kampen. | foto: pr.
Huisartsen Roel Blanken (l) en Chris Mos (r) feliciteren de 100-jarige mevrouw Van Kampen. | foto: pr. Foto: pr.

Verjaardagsbloemen voor honderdjarige

Voorhout n Mevrouw Van Kampen mocht dinsdag 31 maart haar honderdste verjaardag vieren. Maar voor het eerst sinds decennia kon dit vanwege het coronavirus niet in een horecagelegenheid, omringd door haar familie. Om begrijpelijke redenen moest ook de burgemeester verstek laten gaan, al ontving Van Kampen wel de digitale felicitaties. Toch kreeg Van Kampen alsnog bezoek op haar feestdag. Haar huisartsen, Chris Mos en Roel Blanken besloten haar een hart onder de riem te steken. En ze brachten een verjaardagsvisite aan de eeuweling; uiteraard met alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Het werd enorm gewaardeerd door de jarige job. (Tekst: Met dank aan Joep Derksen)


Parkeren bij Mariëngaerde blijft pijnpunt

Warmond n Het parkeren rond de nieuwe functie van Mariëngaerde in Warmond blijft de raadscommissie Ruimte beroeren. Tijdelijk wordt het aan de achterzijde opgelost, maar er is in de politiek toch de roep om het in de plannen beter in te passen, het liefst ondergronds.

Door Nico Kuyt

In Mariëngaerde komen 107 appartementen. In januari gingen de eerste appartementen in de verhuur, tegelijkertijd met het indienen van de aanvraag voor de omgevingsvergunning.


Maar de parkeersituatie is moeilijk rond het monumentale pand. Er is sprake van parkeren in het groen, maar dat stuit op diverse protesten. De fractie van GroenLinks diende een motie in over de ontwikkelingen rond het Groot Seminarie Warmond. Dit omdat er vergunning voor de ombouw was ingediend. Er lagen met name vragen over de parkeerscenario’s en of er voldoende parkeerplaatsen komen voor de nieuwe bewoners. Wethouder Marlies Volten was het eens dat er omtrent het parkeren een uitdaging ligt, maar die is niet onmogelijk. Tijdelijk is er gelegenheid aan de achterkant.


Ondergrondse garage

Het CDA drong aan om toch te kijken naar ondergronds parkeren, een visie waar bijna alle fracties zich aansloten. Niet zomaar de mooie groene oprijlaan opofferen, vond de ChristenUnie. Je kan het maar een keer goed doen, er gaan werkers hun busje stallen, waarschuwde de fractie Piket. De wethouder zegde toe dat er een groot parkeeronderzoek komt.


Er wordt nu gekozen voor een tijdelijke parkeeroplossing en definitieve volgt later. Maar GroenLinks werkt aan een nieuwe motie om die in te dienen. Het parkeren blijft zo een politiek pijnpunt.