Afbeelding
Foto:

Pluche beren

Teylingen n De redactie ontving het volgende bericht van Pauline de Boer: "Ik heb een gedicht gemaakt, om misschien te plaatsen, als opkikker."

Een pluche hart in het raam, aan een wit shirt met kant.

Als eerbetoon, aan álle hulpverleners, ziekenhuis medewerkers, politie thuiszorg, brandweer, en alle ándere mensen, door het hele land.

Ongelooflijk trots op al dat harde werken, dag in dag uit.

En maar hopen op herstel...hoe lang nog.

Angst, verdriet, het is er allemaal.

Zwaar worden we allemaal op de proef gesteld, sommige door verlies van een dierbare. Kinderen niet naar school. Ouderen die eenzaam zijn.

En toch... samen komen we er doorheen. Geef elkaar liefde en steun waar het kan

Hoe en wanneer, de tijd zal het leren.

De tijd, waarin onze vensterbanken, vol staan met pluche beren.


TOP schenkt tête-à-têtes aan zorginstellingen

Sassenheim n TOP/SolarCompleet schenkt 7.500 potjes met tête-à-têtes aan zorginstellingen in Sassenheim en in de streek.

Bij de Sassenheimse korfbalvereniging is ieder voorjaar de tête-à-tête-actie, waarbij de opbrengst van de verkoop van de potjes met bloemen naar de club gaat. Ook basisscholen en andere verenigingen buiten Teylingen verkopen dan ook voor hun eigen kas.


Een actie die normaal gesproken goed loopt, maar ook hier gooit het coronavirus wat roet in het eten. Daarom besloot het bestuur om een flink aantal potjes te doneren. De bewoners en het verzorgend personeel van zowel de Bernardus als in Sassembourg kregen in totaal 500 potjes om te verdelen.


De Willem van den Bergh Stichting van 's Heeren Loo in Noordwijk kreeg vorige week 5.000 plantjes. De dagbesteding is voor cliënten gesloten, waardoor veel van hen thuis moeten blijven. De tête-à-têtes worden de komende tijd in de tuin en op het terrein geplant. Later deze week ontvangen het Raamwerk in Noordwijkerhout en Katwijk ook nog eens 2.000 potjes.