Parkeerplaats bij Klinkenbergerplas in paasweekend dicht

Regio n Het was prachtig weer dit weekend. Veel mensen maken dan graag een strandwandeling of een tocht door een natuurgebied. Omdat contact nog steeds zoveel mogelijk moet worden vermeden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waren dit weekeinde parkeerterreinen bij stranden en recreatiegebieden in de hele regio afgesloten.

Ook het recreatiegebied bij de Klinkenbergerplas was niet met de auto bereikbaar. De toegangsweg was afgezet met hekken, en verkeersbegeleiders stonden mensen te woord, en wezen automobilisten erop dat het écht niet mogelijk was de auto bij het recreatieterrein te parkeren.


"Wij zijn op dit moment in de hele regio actief', aldus een verkeersbegeleider van de stichting ATC, die met een auto rondreed om de vrijwilligers op de diverse plekken te steunen en van de juiste materialen te voorzien. ATC fungeert als 'een schakel tussen enerzijds de eigen verantwoordelijkheid van de burger en anderzijds de uiteindelijke handhaving door BOA en politie', is op hun website te lezen.


Veel bezoekers

"Nee, wij kunnen niet echt handhavend optreden", lachte één van de vrijwilligers. "Maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig. Mensen luisteren goed en hebben begrip voor de situatie. Mocht er zich iets voordoen, dan staan we in direct contact met de BOA's." De vrijwilligers zijn standaard ook uitgerust met een EHBO-kit en een AED, zodat ze bezoekers van De Klink, en dat waren er nog genoeg, op allerlei manieren kunnen helpen.


"De maatregelen zijn afgelopen weekend in Oegstgeest op straat redelijk tot goed nageleefd. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om thuis en om het huis te blijven", liet Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest, op social media weten. "Door de handhavers is een aantal waarschuwingen aan overtreders uitgedeeld. Op een paar plekken zijn jongeren in Oegstgeest in groepsverband aangetroffen, die niet voldoende afstand houden."


Beperkende maatregelen blijven gelden

Ook voor komend paasweekeinde gelden beperkende maatregelen in de bollenvelden, rond recreatiegebieden zoals strand en Klinkenbergerplas en voor tuincentra en bouwmarkten, zoals op bedrijventerrein De Boeg in Oegstgeest. Ook op Koudenhoorn in Warmond en in Park Rusthoff in Sassenheim is het niet toegestaan te recreëren. Een rondje wandelen is er wel toegestaan. (Tekst: Willemien Timmers)