Even bellen met de Paraplu

Voorhout n Onlangs sloot de Paraplu haar deur vanwege de coronamaatregelen. De Paraplu -als initiatief van de gezamenlijke kerken- wil beschikbaar zijn voor een goed gesprek met de pastorale vrijwilligers, via 0252-255021.


Ondanks onze uitstekende gezondheidszorg en wetenschap, wordt ons leven bedreigd door de willekeur van een voor het oog onzichtbaar virus. Dat ongrijpbare van dit virus kan ons bang maken. Velen zoeken houvast in deze onzekerheid.


Natuurlijk kunnen ook de beperkende maatregelen hoofdbrekens kosten. Een gedwongen sociaal isolement, kan ons doen verlangen naar contact met medemensen. Voor familie is het vaak schrijnend om ouders of kinderen niet te kunnen bezoeken in verpleeghuis, ziekenhuis, instelling of thuis. Spanningen in gezinnen kunnen -in quarantaine als in een hogedrukpan- regelmatig het kookpunt bereiken. Wie is dan beschikbaar om de druk via het ventiel te laten ontsnappen? Ook denken we aan al die zorgverleners, die onder grote druk hun werk doen en geconfronteerd worden met heel veel leed en behoefte hebben om te reflecteren op al die overweldigende indrukken.