De gratis krant die even niet gratis kan zijn

Hoofdredactie n Uitgeverij Verhagen geeft kwalitatief goede kranten uit die huis-aan-huis via de brievenbus op tafel komen en online verschijnen. De interessante kranten en het grote bereik zijn voor adverteerders aantrekkelijk om hun boodschap onder de aandacht te brengen.

Hierdoor ontstaat een balans waarbij de kranten gratis uitgegeven kunnen worden met de opbrengst uit advertenties zonder enige vorm van subsidie. Sommige van die kranten bestaan al bijna 100 jaar.


We zitten nu echter in een uitzonderlijke situatie. In een periode waarin de kranten normaal voldoende opbrengsten hebben, vallen de inkomsten nu ver terug, terwijl de kosten nu onevenredig hoog blijven.


Wij hebben overwogen om minder vaak uit te komen, alleen via afhaalpunten te verspreiden of alleen digitaal te verschijnen. Bij elk scenario neemt ons bereik af en bereiken we vooral de ouderen minder goed. We kiezen ervoor om onze verantwoordelijkheid te nemen en door te gaan met het wekelijks uitbrengen van onze kranten. Daarom hebben we besloten om onze lezers een bijdrage te vragen in onze productiekosten. Hiermee steunt u niet alleen de krant, maar ook de freelancers, de verspreiddienst en de bezorgers die ondanks de strenge maatregelen, toch hun werk blijven uitvoeren.


Gemeenten

Dat het een serieuze zaak is, bewijst ook media-minister Slob in zijn toezegging een tijdelijk steunfonds in te richten voor huis-aan-huisbladuitgevers en een dringend beroep te doen op gemeenten en provincie om extra te adverteren in de plaatselijke krant en zelf ook geld bij te dragen.


Doneerknop

Wij vragen u mee te doen met onze actie en door middel van een speciale doneerknop op de website en uw donatie te doen. Natuurlijk kunt u ook uw gift direct overmaken op bankrekening NL39 RABO 0331 7655 43 ten name van Uitgeverij Verhagen B.V. onder vermelding van "Vriend van ……..". Mogen wij ook op uw steun rekenen? Voor hen die hier al gebruik van hebben gemaakt, hartelijk dank.


Drive-in test bij zorgmedewerkers: 18 procent heeft corona

Regio n Achttien procent van de zorgmedewerker die zijn getest bij de coronatest drive-in bij het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft corona. Dat betekent dat 82 procent van de geteste zorgmedewerkers niet besmet is met het virus en, waar mogelijk, weer aan het werk kan.

De GGD Hollands Midden is op 6 april gestart met het testen van zorgmedewerkers met klachten die passen bij corona. Dat gebeurt bij een special hiervoor ingerichte coronatest drive-in bij het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De GGD Hollands Midden, SCAL Medische Diagnostiek en het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp werken hierin samen. Niek Wille, manager GGD en verantwoordelijk voor de drive-in: “Zorgmedewerkers werken iedere dag met kwetsbare personen en zijn nu extra hard nodig. Daarom is het van groot belang dat zij getest worden en het duidelijkheid wordt of zij corona (COVID-19) hebben. Als het geen corona is, kunnen zij bijvoorbeeld met lichte klachten weer aan het werk.”


Klachten, maar test negatief

Sinds 7 april zijn 937 zorgmedewerkers getest. 167 daarvan kregen 167 een positieve uitslag, wat betekent dat zij corona hebben. Deze zorgmedewerkers zijn persoonlijk geïnformeerd en hebben advies gekregen over de quarantainemaatregelen. Dit cijfer betekent ook dat 770 zorgmedewerkers met klachten die lijken op corona, negatief getest zijn. Zij hebben dus geen corona en kunnen weer, als de klachten het toelaten, aan het werk. Lees meer op www.deteylinger.nl.