Nieuwe website voor Groene Uitdaging

Teylingen n De Groene Uitdaging een compleet vernieuwde website, met informatie over duurzame onderwerpen, initiatieven en evenementen in de streek en allerlei manieren om zelf iets aan een duurzame toekomst te kunnen bijdragen.

De Groene Uitdaging is ontstaan als vervolg op een gelijknamige duurzaamheidsmarkt in Teylingen. Twee jaar geleden is dit platform ook online gestart en groeit het langzamerhand uit naar een steeds breder platform voor duurzame initiatieven.


De website, www.degroeneuitdaging.nlm heeft een complete make-over gekregen. Dankzij de nieuwe indeling zijn alle artikelen makkelijk te vinden op onderwerp. Inwoners kunnen elkaar informeren, op de hoogte houden en inspireren met 'groene' voorbeelden.Er zijn informerende, inspirerende en motiverende artikelen en lokale verhalen te vinden over wat er allemaal te doen is op het gebied van duurzaamheid.


Subsidies en regelingen

Ook is de site een goed verzamelpunt voor actuele informatie over subsidies en regelingen van de landelijke en lokale overheid. Zo kun je binnenkort alles lezen over de actie 'Winst uit je woning', waarbij huiseigenaren een voucher van 70 euro kunnen krijgen om een begin te maken met het energiezuiniger maken van hun woning. Via de site kun je ook een adviesgesprek met een van de energiecoaches aanvragen en vind je links naar organisaties die jou verder op weg kunnen helpen.


Ook een leuke tip of een mooi verhaal? Stuur dan een berichtje naar info@degroeneuitdaging.nl.


Sassem Troef bridget door

Sassenheim n Enkele actieve leden van bridgevereniging Sassem Troef doen er alles aan om de leden van deze club toch wat afleiding met hun favoriete hobby te geven. Via het computerprogramma Stepbridge speelden 28 paren vorige week donderdag de eerste online bridge-avond. Zelfs vanuit Frankrijk werd mee gebridged. Ceciel en Jos van der Heijden wonnen, gevolgd door Marcel Lamboo en Dick van der Meer. De derde plaats was voor Rob Prins en Marcel Welten.


Hulp bij aangifte van belasting

Teylingen n De aangifte van de inkomstenbelasting nog niet de deur uit gedaan en kun je hulp gebruiken bij het invullen? In Lisse, Teylingen en Noordwijk en Noordwijkerhout staan de belastinginvullers van de ouderenbonden nog steeds klaar om te helpen. Meer weten? Bel de Bibliotheek Bollenstreek tussen 10.00 en 12.00 uur. Iedere dag heeft het spreekuur een ander telefoonnummer:

maandag: 0252-221931        
dinsdag: 071-3013429        
woensdag: 0252-373621        
donderdag: 071-5237351        
vrijdag: 0252-415782.