Overlast door brommers in Hoofdstraat

Sassenheim n Een inwoner van de gemeente heeft opnieuw een verzoek bij B&W en gemeenteraad neergelegd om handhaving van het verbod op bromfietsen in een deel van de Hoofdstraat.

De schrijver vraagt zich af waarom er totaal geen handhaving is in de Hoofdstraat en betitelde zelf de mail als 'Categorie Rood'. Er staan borden dat er geen bromfietsen door dit gedeelte van de Hoofdstraat mogen, maar het is een complete racebaan. Waarschijnlijk moet er volgens de schrijver eerst iets ergs gaan gebeuren eer dat hier eens gehandhaafd wordt. De reden om wederom in de pen te klimmen was dat zulks die dag ook bijna zowat gebeurde.


Er komen met grote regelmaat bromfietsen door de straat van pizzakoeriers, en volgens de schrijver mogen die er ook niet door of hebben zij misschien een ontheffing. De schrijver hoopt met de brief dat er nu eens iets mee wordt gedaan.


Het schrijven is naast naar het college van B&W en de raadscommissie Bestuur, ook gezonden naar Veilig Verkeer Nederland en de Provincie Zuid-Holland. (NK)


Zelf bloemen neerleggen bij gedenknaald

Warmond n De gemeente Teylingen en het Warmondse 4 mei- comité organiseren dit jaar geen herdenking op 4 mei en roepen inwoners op om rond 20.00 uur thuis te blijven en daar 2 minuten stil te zijn.

"Toch willen we deze 75e dodenherdenking niet ongemerkt voorbij laten gaan," schrijft het comité. "Daarom willen we graag een oproep doen aan Warmonders, die af en toe nog een wandelingetje maken in Warmond, om op 3 of 4 mei zelf bloemen neer te leggen bij de gedenknaald aan de Herenweg in Warmond. Of wellicht op het graf van de in 1944 geëxecuteerde burgemeester Ketelaar op de RK begraafplaats of bij de plaquette in de ringmuur van de Oude Toren.


Op deze manier betuigen we als dorpsgemeenschap, ondanks alles, toch onze empathie aan de gevallenen en voor dit jaar ook als eerbetoon aan de corona- slachtoffers."