Robin Konings (VVD) vertrekt uit gemeenteraad

Teylingen n Na bijna tien jaar actief te zijn geweest voor de VVD en meer dan zes jaar raadslidmaatschap vertrekt Robin Konings (26) uit Teylingen. Na de raadsvergadering van 4 juni gaat hij verhuizen naar Den Haag.

“Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn in de gemeente waar ik ben opgegroeid en die mij zoveel heeft gegeven. Ik hoop dat ik de inwoners dichter bij de gemeente heb gebracht en heb laten zien dat er altijd de ruimte is om je stem te laten horen.”


Konings werd in oktober 2010 lid van de VVD Teylingen, nadat hij in de schoolklas van het Rijnlands in een vurige discussie met Ard van der Steur, toenmalig fractievoorzitter van die partij, was beland: “Hij nodigde mij na die discussie uit om eens mee te doen aan een fractievergadering, even later ben ik lid geworden en nooit meer weggegaan.” Tweemaal werd Konings verkozen met voorkeursstemmen in de gemeenteraad: 153 in 2014 en 187 in 2018. “Dat vond ik misschien wel het mooiste, de verkiezingscampagnes: Laten zien waar je voor staat en wat jouw idealen zijn.” De fractie van de VVD laat weten dat er, met de uitslag van de verkiezingen als leidraad, een opvolger wordt geïnstalleerd in de raadsvergadering van 4 juni.


Konings is het achtste raadslid dat de gemeenteraad vroegtijdig verlaat. Zijn partijgenote Caroline Stam-Overhof moest haar functie neerleggen vanwege gezondheidsredenen. In de afgelopen twee jaar vertrokken ook Maarten van Welie (CDA), Lena Budko (GroenLinks), Helmar van der Ploeg (GroenLinks), Joren Noorlander (D66) en Joost van Doesburg (PvdA) vanwege uiteenlopende redenen. Fred Koot (D66) is tot het zomerreces afwezig.