Afbeelding
Foto:

Toch een beetje Bloemencorso

Teylingen n Het Bloemencorso van de Bollenstreek zou afgelopen zaterdag door de streek rijden. Vanwege de bekende maatregelen ging dat niet door, maar de corso-organisatie liet de dag niet helemaal zonder wagens vol bloemen voorbij gaan. Op vrijdag 24 april werden op verschillende afhaalpunten in de Bollenstreek knutselpakketten uitgedeeld. ‘Maak je eigen bloemencorsowagen’ van Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek was door de vrijwilligers van St. Cecilia samengesteld. In samenwerking met Teylingen Reclame is een bouwplaat ontworpen waarmee kinderen een mooie corsovrachtwagen kunnen maken. Door deze in elkaar te zetten en later met de meegekregen tulpen te versieren creëerden de kinderen hun eigen miniatuur bloemencorsowagen.


Els Koster uit de Willem-Alexanderstraat in Voorhout mailde de redactie dat ze geïnspireerd raakte. "Ik kom niet meer in aanmerking voor zo'n mooie auto en ben de laatste tijd aan de slag gegaan om zelf de bloemencorso, straks Koningsdag en 5 mei op te leuken in de voortuin."



VVD: 'Ruim baan voor drive-in bioscoop'

Teylingen n De VVD wenst dat in de coronatijden het initiatiefnemers soepel wordt gemaakt om projecten door te voeren die het sociale leven opkrikken. Te denken valt bijvoorbeeld aan een drive-in bioscoop.

De VVD'ers Monique de la Rie en Robin Konings zijn blij te zien dat Teylingers zich over het algemeen heel goed houden aan de coronamaatregelen en dat onze inwoners, organisaties en ondernemers hun uiterste best doen om het sociaal leven toch zoveel mogelijk op gang te houden. Zij hebben wel aan B&W vragen gesteld of het niet soepeler kan. Het ondernemerschap moet in hun ogen ruim baan krijgen als erkenning en waardering voor hun aanpassingsvermogen en creativiteit in deze coronatijden.


Initiatieven die normaal aan pittige regelgeving moeten voldoen, kunnen soepel worden behandeld. Te denken valt aan bijvoorbeeld iets creatiefs als een drive-in bioscoop op de parkeerplaatsen van de NS of andere bijeenkomsten die binnen de richtlijnen passen van het RIVM. Zij vragen B&W om dergelijke initiatieven snel in behandeling te nemen en daarbij sterk mee te denken met de ondernemers. (NK)