VVD: steun voor lokale media

Teylingen n Lokale media zijn essentieel voor de informatievoorziening en de lokale democratie. Om die reden wil de VVD een uitspraak van het college of zij bereid zijn om de lokale pers te steunen.

Minister Slob roept gemeenten en provincies op om mee te denken met de lokale media om de levensvatbaarheid te vergroten. Raadslid Robin Konings: “Wij realiseren ons dat niet alles kan, maar wij hebben als gemeente een zorgplicht voor de lokale democratie. Media zijn daar een onmisbare schakel in. Uiteraard moet bij dergelijke hulp alle schijn van partijdigheid worden vermeden en de onvoorwaardelijke eis van persvrijheid gewaarborgd zijn.”


Al jaren is de trend dat steeds meer lokale media het hoofd niet meer boven water kunnen houden en gedwongen de werkzaamheden moeten staken. “Steeds meer lokale kranten verdwijnen en daardoor heeft een deel van de bevolking geen direct toegang meer tot het lokale nieuws, waaronder ook de politiek, " aldus Konings. De VVD vraagt daarom de media te helpen om deze extra zware tijd door te komen, maar ook op de lange termijn te helpen met de levensvatbaarheid.


Marc Klein blijft bij Foreholte

Voorhout n Handbalvereniging Foreholte ging aan het begin van dit seizoen op zoek naar een trainer die zich voor langere periode wilde binden aan de club in Voorhout. De damesselectie had stabiliteit nodig na de spannende jaren in de eredivisie, waarin een aantal trainers maar kort voor de groep stond. Marc Klein ging de uitdaging aan en de club verlengde vorige week zijn contract met een seizoen. Klein: “De selectie zorgt bij mij voor uitdaging. De dames zijn leergierig, kritisch op zichzelf en anderen en zij willen het maximale uit een training halen."

Het handbalseizoen is als een nachtkaars uitgegaan, doordat de competitie is stopgezet. Klein: “Het zijn rare weken. Op donderdag 12 maart mochten we ineens niet meer bij elkaar komen. We gingen van elkaar vier tot vijf keer in de week zien naar elkaar niet meer zien. Dat is een rare gewaarwording. "


Sassem Troef gaat online verder

Sassenheim n Bridgevereniging Sassem Troef speelt in deze tijd gewoon door. Zowel op dinsdagavonden als op donderdagavonden kan inmiddels online met leden van de vereniging worden gebridged. De winnaars van de eerste dinsdag waren Ricky Slingerland en Aad van der Poel, gevolgd door Tineke en Bart Klaver en René Houdijk en Jan van Diepen. Op donderdag zegevierden Marcel Lamboo en Dick van der Meer. Tweede werden Jan Willem Lubberhuizen en Rob Prins, derde Ceciel en Jos van der Heijden. Ook meedoen? Kijk op www.sassemtroef.nl of mail naar stepbridge@sassemtroef.nl.