Afbeelding
Foto:

Zwemmers op het droge

Voorhout n Sportverenigingen mogen voor de jeugd weer trainingen organiseren. Zwemvereniging De Columbiaan uit Voorhout betreurt dat de zwembaden nog gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen. Daarom organiseren zij landtrainingen voor de jeugdzwemmers.

“Al onze zwemmers - van jong tot oud - kunnen niet wachten om weer het water in te gaan,” zegt voorzitter Koen Bel. “Ook de buitenzwembaden zijn nog niet open vanwege de coronamaatregelen. Maar De Columbiaan zal de eerste zijn als zwemmen weer wordt toegestaan! We denken nu al na over hoe we dan veilig kunnen trainen.”


Landtraining is heel nuttig voor zwemmers; de wedstrijdzwemmers trainen normaal gesproken al wekelijks in een gymzaal. Op het land kun je bepaalde spiergroepen beter trainen dan in het water. De beste zwemmers trainen zelfs in een sportschool. De landtrainingen worden georganiseerd voor de wedstrijdzwemmers én voor kinderen die op zwemvaardigheid zitten. Deze zwemmers zijn ook blij dat ze weer lekker kunnen sporten en dat ze elkaar weer zien. Voor de coronamaatregelen trainden ze drie tot vijf keer per week samen en zwommen ze bijna ieder weekend wedstrijden - dat zijn vrienden en vriendinnen van elkaar.


Voor de leszwemmers, de jongste zwemmers die voor hun A, B of C diploma gaan is er geen landtraining. Een training op het droge, helpt natuurlijk niet om te leren zwemmen. Ook voor de grote, hechte groep volwassenen is er nog geen training want dat is nog niet toegestaan. Maar zodra er een zwembad open gaat - binnen of buiten – gaan ze bij De Columbiaan snel weer het water in.


Handballers het veld op

Warmond n “De handbaljeugd van SV Warmunda kon op donderdag 30 april weer voor het eerst sinds lange tijd het veld op om te trainen. Zestien enthousiaste kinderen tussen de 8 en 12 jaar stonden te popelen om een balletje te kunnen gooien en waren blij dit eindelijk weer te kunnen doen. Na de meivakantie is er ook de mogelijkheid voor niet-leden om te komen handballen. Hiervoor is aanmelden verplicht zodat kinderen en ouders op de hoogte kunnen worden gebracht van de coronamaatregelen. Aanmelden via warmunda@handbal.nl.


Voor de volwassen leden is het seizoen abrupt gestopt. Daarmee is er ook nog geen passend afscheid geweest voor de trainer van de damesselectie, Stef Hoogendijk. Hij zal vanaf volgend seizoen een nieuwe uitdaging aangaan. Voor de damesselectie is Warmunda nog op zoek naar een nieuwe trainer.

Afbeelding