De skeelerbaan in de Veerpolder is in gebruik. | Foto: pr./Arjen Vervoort
De skeelerbaan in de Veerpolder is in gebruik. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

Jeugd mag weer buiten trainen

n Skeelerbaan Warmondse IJsclub in gebruik

Teylingen n Een buitensportprotocol met daarin looproutes, gesloten kleedkamers en geen ouders op het sportcomplex. Sportclubs mogen sinds deze week weer buiten training geven aan kinderen tot 18 jaar, maar wel nadat de clubs toestemming hebben gekregen van de gemeente.

Bij de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) is de nieuwe skeelerbaan inmiddels in gebruik. De baan zou in april feestelijk geopend worden, maar dat moment is uitgesteld. Toch kunnen leden en niet-leden tot 12 jaar (die laatste groep kan zich aanmelden voor drie proeflessen via tc@wijc.nl) de verharde baan op. Op maandagavond deden 29 enthousiaste jonge skeeleraars onder de 13 jaar mee aan de eerste training. Zij hoeven geen afstand meer van elkaar moeten houden. Een dag later volgden een kleine 20 sporters van de 13 tot en met 18 jaar, die wel mogen sporten maar met de anderhalve meter afstand van elkaar.


De WIJC houdt, net als andere sportclubs, bij de trainingen een speciaal buitensportprotocol aan om de trainingen in deze coronatijd zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Dit protocol is door de club aan de gemeente Teylingen voorgelegd die hieraan ook haar goedkeuring heeft gegeven. In dit protocol wordt beschreven hoe contact tussen verschillende groepen en gezinnen zoveel mogelijk kan worden vermeden. Zo zal er gebruikt worden gemaakt van twee gescheiden parkeerplaatsen en twee gescheiden toegangspoorten. En trekken de jongsten de skeelers en bescherming thuis of bij de fiets of auto aan. De ouders blijven van het terrein.


Ook aan de andere kant van Warmond, bij Tennisvereniging Overbos, stonden kinderen weer te popelen om de baan op te gaan (foto onder). Bestuurslid Marijke van den Bos: "De eerste dagen zijn heel goed verlopen. Naast de reguliere lessen die ingehaald moesten worden door het abrupt eindigen van het seizoen, hebben wij ook een aantal gratis inlooplessen waar ook kinderen die geen lid zijn aan mee kunnen doen. Aanmelden kan via www.tvoverbos.nl." Ook TV Overbos moest met een buitensportprotocol komen. Zo zitten er nu minimaal tien minuten tussen de les- en inlooptijden, zodat niet teveel kinderen tegelijkertijd op de baan staan. Er zijn looproutes van en naar het tennispark. De kantine blijft -zoals bij alle clubs- voorlopig gesloten. En hoe zit dat met de tennisballen? "Per groep zijn er andere ballen. Er moet minimaal een dag tussen zitten voordat deze weer opnieuw mogen worden gebruikt. Dit is allemaal volgens het protocol van de tennisbond KNLTB."




Eindelijk weer lekker sporten met vriendjes. Op 29 april stonden de eerste kinderen weer op de baan bij TV Overbos.