Afbeelding
Foto: E.v.d. Hoeven, Voorhout.

Marente geeft tablet- en iPad lessen aan huis

Regio n In deze tijd van thuisblijven is het fijn als ouderen hun wereld kunnen vergroten en via beeldbellen toch contact kunnen maken met familie. Om dit mogelijk te maken start Marente met Tablet- en iPad lessen aan huis. Een ervaren docent komt bij deelnemers thuis en leert hen alles wat ze willen weten. De lessen zijn een op een en geheel volgens de geldende richtlijnen van het RIVM.

Om de wereld van ouderen te vergroten start Marente met Tablet- en iPad lessen aan huis. Van beeldbellen met familie tot Facebook en buienradar tot online de krant lezen. In een paar lessen leren deelnemers thuis om te gaan met de iPad of Tablet en wordt hun wereld vergroot in deze tijd van thuis blijven. De lessen worden een op een gegeven door onze ervaren docent. Uiteraard houdt zij rekening met de geldende richtlijnen van het RIVM en met uw veiligheid. Tijdstip en de geschikte dag wordt in overleg afgesproken. Het is eventueel ook mogelijk om de lessen te volgen op een Smartphone of iPhone.


Aanmelden kan bij Ledenservice Marente via telefoonnummer 071-409 32 23. Meer informatie over de lessen en (online) cursussen en uitstapjes staat op www.marente.nl/ledenvoordeel.


In kleine kring herdenken

Voorhout n De herdenkingsplechtigheden op 4 mei zijn dit jaar heel anders verlopen dan oorspronkelijk voorgesteld. De Oranje Vereniging Voorhout (OVV) en Historische Kring Voorhout (HKV) hebben in aanloop naar 75 jaar herdenking en viering intensief samengewerkt. Grote delen van die voorbereiding zijn in het water gevallen of zijn verschoven naar een later moment, zoals bijvoorbeeld naar volgend jaar. Omdat deze keer ook de herdenking in de Bartholomeuskerk en op het Raadhuisplein geen doorgang konden vinden, hebben beide verenigingen op initiatief van John Bakker gezamenlijk en in kleine kring stilgestaan bij de slachtoffers. Bij de vlag die halfstok hing op het complex van het Broederhuis Nieuw Schoonoord en bij het herinneringsmonument voor de gesneuvelde voormalige BNS-leerlingen werd hun lot herdacht (foto onder). Voorzitters Cok van Steijn (HKV) en Ton Wolvers (OVV) en de overste van de broedercongregatie, Theo Blokland, hebben hier bloemen gelegd. Na een gebed en een korte stilte werd gezamenlijk het zesde couplet van het Wilhelmus gezongen. Ook bij het Kolping-monument, bij de ingang van het R.K. kerkhof, en bij de beide oorlogsgraven op de Nederlands Hervormde begraafplaats, zijn bloemen gelegd en werd een moment van stilte gehouden.