Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen bij gasten -op gepaste afstand- stroopwafels. | Foto: pr./Joep Derksen
Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen bij gasten -op gepaste afstand- stroopwafels. | Foto: pr./Joep Derksen Foto: pr./Joep Derksen

Cadeautje op anderhalve meter afstand

Voorhout n Ook voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Voorhout zijn het momenteel moeilijke en onzekere tijden. Juist nu missen de gasten de bezoekjes, die de bezoekvrijwilligers normaal gesproken aan hen brengen.

Deze bezoekjes zijn evenals alle geplande activiteiten door de Zonnebloem geannuleerd, om de bekende redenen. De bezoekjes en activiteiten brengen vaak een beetje afleiding in het leven van onze gasten. "De afgelopen maanden was het dan ook een uitdaging om ondanks alle beperkingen toch iets voor onze gasten te organiseren om op die manier aandacht aan hen te schenken," schrijft Rob Hekker van de Zonnebloem. "Er zijn eerder al door ons tulpen bij hen gebracht en er wordt met die gasten, die dat willen, regelmatig telefonisch contact onderhouden. Dit keer hebben op vrijdag 8 mei alle gasten en vrijwilligers een lekkere attentie gekregen. Dutch Food Concepts heeft in de ochtend verse stroopwafels voor ons gebakken en netjes verpakt met een persoonlijke sticker aan ons geleverd. De stroopwafels zijn daarna door onze vrijwilligers rond gebracht in Voorhout. Hierbij natuurlijk op een creatieve manier rekening houdend met de anderhalve meter afstand! De stroopwafels vielen goed in de smaak, letterlijk en figuurlijk."


Vrijheidsmaaltijd voor Warmondse senioren

Warmond n Vijftig deelnemers van de Zonnebloem Warmond ontvingen op 5 mei een gratis vrijheidsmaaltijd.

De Zonnebloem komt regelmatig bij de Oude School om activiteiten te doen. Er stond een etentje gepland vlak voordat de coronacrisis begon, maar dat kon niet doorgaan. Op deze manier wilde Robert en Els van Grieken, eigenaren van de Oude School, iets doen voor de ouderen, omdat ze -juist nu- niet vergeten mogen worden. Zij schreven de Zonnebloem in Warmond aan en vroegen of ze voor hun gasten een gratis maaltijd konden verzorgen. In een week tijd was de organisatie rond. De Warmondse Albert Heijn deed er een gratis kant toetje bij. Alle vrijwilligers van de Zonnebloem werden ingeschakeld om de 53 maaltijden op 5 mei rond te brengen.


Ook deelnemen aan de activiteiten van de Zonnebloem? Gratis aanmelden kan bij het secretariaat, Lia Smit, via 0252-232966.

Afbeelding