Raad praat over herbenoeming burgemeester

Teylingen n De gemeenteraad van Teylingen gaat op woensdag 3 juni in een extra besloten vergadering praten over een eventuele herbenoeming van burgemeester Carla Breuer. Dat meldt Omroep Bo op de website.

Breuer werd in september 2014 voor zes jaar benoemd tot burgemeester van de gemeente Teylingen. Omdat deze periode over enkele maanden afloopt moet de gemeenteraad besluiten of zij voor een nieuwe periode van zes jaar wordt herbenoemd. Daartoe is een vertrouwenscommissie samengesteld die onder meer bestaat uit alle fractievoorzitters van de raad. Deze commissie zal een advies uitbrengen over de herbenoeming, waarna de gemeenteraad een besluit neemt. Dit dient te gebeuren in een besloten vergadering, waarvoor de gemeenteraadsleden bij elkaar moeten komen. Het is niet toegestaan om deze vergadering digitaal te laten plaatsvinden. Om de extra vergadering mogelijk te maken zullen de 25 raadsleden, met inachtneming van anderhalve meter afstand, verspreid worden over de begane grond van het Bestuurscentrum in Voorhout.


VDB vraagt financiële steun

Regio n De stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek ziet zich genoodzaakt de huur van het eigen ontmoetingscentrum in Sassenheim op te zeggen als er geen financiering door gemeenten komt.

Dat laat het bestuur weten aan de vijf gemeenten. De financiering door defensie en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg stopt per 1 januari 2021 omdat defensie vindt dat gemeenten moeten bijdragen. De veteranenstichting heeft in februari alle gemeenten hier al over geïnformeerd. Ze vraagt per gemeente 1750 euro per jaar waarmee ze de jaarlijkse kosten van in totaal 12.000 euro kunnen opbrengen. De Veteranenombudsman heeft al laten weten zich ernstig zorgen te maken mocht het ontmoetingscentrum verdwijnen. Zij helpen namelijk ook veteranen met een hulpvraag.