Handhaving langzaam weer breed opgepakt

Teylingen n De noodsituatie van het coronavirus heeft veel tijd opgeslokt in de uitvoering van het handhaven door de boa's. Daardoor hebben de overige aandachtspunten voor berisping wat minder aandacht gekregen, maar die worden nu weer voorzichtig opgepakt.

Over de handhaving stelde in de raadscommissie Bestuur Reny Wietsma (CDA) vragen aan burgemeester Carla Breuer. Dit naar aanleiding van een brief die een inwoner van Sassenheim heeft geschreven over de handhaving in de Hoofdstraat en dan met name tegen de brommers en scooters die met grote snelheid door de smalle straat rijden. De burgemeester kon melden dat corona veel inzet van de boa's heeft geƫist. De anderhalve meter, waarschuwen tegen samenscholingen, de perikelen op warme dagen op Koudenhoorn, daar moest een grote focus op worden gelegd. De boa's draaien nu ook andere diensten, gericht op deze handhaving die op andere uren moet plaatsvinden.

Was er geen virus dan had dit jaar veel meer handhaving plaatsgevonden op bijvoorbeeld verkeer en parkeren. "Maar de realiteit haalt ons in. Daar waar nodig is, wordt zeker gehandhaafd", verzekerde de burgemeester, die daarbij nog extra onderstreepte dat bij een onveilige situatie direct wordt opgetreden. De scooters in Sassenheim die de fietsers en voetgangers in de weg zitten, dat is even een apart punt, want er komt een herinrichting als de Centrumvisie in uitvoering komt. Het is ook een lastig punt om te handhaven, want bestemmingsverkeer is toegestaan en dat blijkt toch regelmatig het geval te zijn. Maar gemeentebreed wordt de handhaving weer voorzichtig opgepakt. Zo is er reeds opgetreden tegen de bouwbusjes, zo kon zij melden. (NK)