Online omzien bij Palliam

Regio n Dat buren, familie of vrienden een beetje op elkaar letten en van elkaar weten wat er speelt lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Juist in deze tijd kan er behoefte zijn aan een korte ontmoeting met iemand die je iets nieuws vertelt over een onderwerp dat je na aan het hart ligt. Om je op te laden met nieuwe ideeën of om een andere kijk te krijgen op wat je bezig houdt. Palliam, netwerk in de Duin- en Bollenstreek voor zingeving en levenskunst, heeft geregeld online bijeenkomsten. Deze duren slechts een half uur. Er is een gevarieerd programma, met voor iedereen wel iets interessants.


Op maandag 8 juni van 19.00 tot 19.30 uur gaat Vaticaanwatcher Hendro Munsterman in op de effecten van de pandemie voor de kerk. Is dit het einde van de consumptiekerk en gaan we weer echt geloven?

Op woensdag 10 juni van 10.00 tot 10.30 vertelt rouwtherapeut Anne Remijn over hoe te rouwen in tijden van corona.


Inschrijven kan via www.palliam.nl. Je ontvangt daarna een linkje voor de online bijeenkomst. Ook al zijn ze op afstand, door deze bijeenkomst zullen deelnemers nabijheid ervaren. Palliam wil met dit initiatief omzien naar iedereen die dat op prijs stelt.


Adamas Inloophuis start weer op

Regio n De deuren van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep zijn vanaf 2 juni weer gedeeltelijk open. Het inloophuis is een plek voor mensen en kinderen die geconfronteerd worden met kanker.


Er is vanaf deze week weer ruimte voor één op één gesprekken, een gesprek met mensen uit dezelfde huishouding, kleine lotgenotengroepen en buitenactiviteiten.

“Ontzettend fijn dat we weer heel beperkt gasten kunnen ontvangen” zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas. “De afgelopen maanden hebben we met alle gasten minimaal een contact gehad via de telefoon en konden we ze onder andere yoga en creatief schrijven aanbieden via online platforms. De behoefte voor een goed gesprek met een vrijwilliger en/of andere lotgenoten in het huis was groot, bleek uit de enquête. Zodoende hebben we besloten om Adamas op een kier te zetten met inachtneming van alle RIVM-regels." Meer informatie op www.adamas-inloophuis.nl.