Bij wie kan de vlag uit op donderdag 4 juni?

Teylingen n Eindexamenleerlingen in het hele land horen op donderdag 4 juni officieel of zij geslaagd zijn. Dat is dit jaar een minder spannende aangelegenheid dan voorgaande jaren.

Door de coronamaatregelen besloot minister Arie Slob om de centrale eindexamens dit jaar te schrappen. Daardoor tellen de cijfers van de schoolexamens, de toetsen die de leerlingen gedurende het schooljaar maken, als eindcijfer. In mei werden de laatste toetsen gemaakt. Leerlingen horen na hun schoolexamens direct het cijfer, anders dan bij het centrale eindexamen, waarbij ze op de dag dat ze gebeld worden over de uitslag, vervolgens hun cijfers op school kunnen ophalen. Dit examenjaar zal dus ook in dat opzicht anders verlopen: weinig spanning, misschien bij een enkeling, maar de meeste jongeren krijgen een fijn bericht.

Felicitatie van het CDA

Het CDA Teylingen springt in op het bijzondere jaar en wil scholieren die geslaagd zijn, graag feliciteren. Wie op 4 juni de vlag heeft uitgangen, met daarin een tas of rugzak, krijgt een felicitatiekaart. Ze maken daarmee ook van de gelegenheid gebruik om de jongeren informatie over de jongerenafdeling CDJA Duin- en Bollenstreek te geven. Twee vliegen in één klap. Maar het gaat niet om alleen de bekendheid onder de jongeren te vergroten. Fractievoorzitter Reny Wietsma: “Bovenal is de felicitatie gewoon een hart onder de riem voor de gediplomeerde jongeren in onze gemeente.”

Voorzitter Hans van Ek. “Met name voor examenkandidaten geldt dat geplande examenfeestjes of andere vieringen in het water vallen. We willen met onze felicitatie-actie laten weten dat zij ondanks een lastige tijd een prachtige prestatie hebben geleverd!”.