De cirkels in het gras op Koudenhoorn moeten de anderhalve meter zichtbaar maken. | Foto: MV
De cirkels in het gras op Koudenhoorn moeten de anderhalve meter zichtbaar maken. | Foto: MV Foto: MV

Zonnig Pinksterweekend zorgt voor drukte in Teylingen

Teylingen n Het zonnige Pinksterweekend zorgde voor veel drukte op Koudenhoorn in Warmond. Het recreatie-eiland werd een aantal keer tijdelijk afgesloten. De raadsleden werden vorige week geïnformeerd over de tijdelijke maatregelen om grote drukte tegen te gaan.

'Koudenhoorn afgesloten' staat op het grote digitale bord bij de toegang naar het parkeerterrein op de Gemeentehaven. Het is zondagmiddag 31 mei en het is druk op het eiland. De handhavers op de brug houden met een klikker bij hoeveel mensen het eiland op en af gaan. Rond 14.00 uur meldt de gemeente dat het er vol is. Er wordt niemand meer toegelaten, tenzij er weer plukjes bezoekers besluiten het eiland af te gaan. Ruim twee uur later is Koudenhoorn weer toegankelijk. Maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, verloopt volgens hetzelfde scenario.


“Bij wijze van proef worden op Koudenhoorn cirkels in het gras aangebracht zodat de anderhalve meter ook zichtbaar is. Daarnaast is slechts de helft van het parkeerterrein beschikbaar, zodat automobilisten ontmoedigd worden te komen. Zo blijven de recreatieterreinen beschikbaar voor omwonenden. Verder wordt er bij de ingang van beide recreatieterreinen vanaf het begin gemonitord," liet de gemeente voorafgaand aan het Pinksterweekend weten. Vorige week, tijdens een informatieve sessie van de gemeenteraad, merkte burgemeester Carla Breuer op dat het gebruik van de openbare ruimte in de gemeente aan het toenemen is. "De anderhalve meter wordt niet door iedereen onderschreven. Dat was te verwachten, maar we proberen te motiveren."


Sassennest

In diezelfde bijeenkomst werd ook gesproken over het Sassennest in Park Rusthoff. Ondanks een eerdere aankondiging mag het terras nog niet open. Het valt niet onder de versoepeling van de maatregelen die sinds 1 juni geldt. Wethouder Marlies Volten verklaarde vorige week verbaasd te zijn, liet zij na vragen van de fractie Piket weten. Burgemeester Carla Breuer voegde toe dat het hier gaat over een zogenoemde para-commerciële instelling en ziet niet hoe het nu zou kunnen. De versoepeling treft alleen de gewone commerciële horeca.