Vaar mee op de Hylke Tromp

Warmond n Onder het motto “De Hylke Tromp is er voor iedereen” nodigen de vrijwilligers van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond iedereen uit om eens een avond of een middag mee te zeilen met deze bekende Warmondse platbodem van meer dan een eeuw oud.

Deze traditionele platbodem vaart niet tijdens zware wedstrijden – er is ook een grote groep vrijwilligers die de boot gebruikt voor recreatiesport en tochten voor goede doelen. Een tocht met de Hylke Tromp over de mooie Kagerplassen is natuurlijk een bijzondere belevenis.


Vaaragenda

De vaaragenda voor de komende tijd staat op de website en daar kan iedereen ook reserveren voor een keer 'Lekker Zeilen Met De Hylke Tromp'.De beschikbare data zijn: zaterdag 13 juni, dinsdag 16 juni, zaterdag 12 juli en vrijdag 17 juli.


Acht gasten per keer

De Hylke is veertien meter lang en dus ruim genoeg voor bemanning en veel gasten, maar in verband met de corona-anderhalve meter wordt nu gevaren met maximaal acht gasten per keer.


Deze tochten worden ’s avonds en in het weekend georganiseerd en duren telkens zo’n 2,5 uur. Dit zijn geen luie rondvaarten, integendeel van de gasten wordt actief meezeilen verwacht. Dus assistentie bij het hijsen en strijken van de zeilen, bij het bedienen van de zwaarden en bij het sturen.


Cheque

Van de deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van 12,50 euro per persoon. De Hylke Tromp is in prima conditie, maar het onderhoud is een kostbare zaak. Daar worden ook fondsen voor aangeschreven. Onlangs heeft Fonds 1818 een gift van 2000 euro gedaan voor een nieuw grootzeil. Dat zeil kost 4.000 euro.


Gratis voor goede doelen

De Hylke is overigens voor goede doelen kosteloos beschikbaar. Aanvragen voor tochten voor goede doelen zijn welkom via info@hylketromp.nl. Meer informatie over de historie van de boot en de vaarkalender zijn te vinden op www.hylketromp.nl.


Musicalster treedt thuis op

Sassenheim n Musicalster Nienke Latten uit Sassenheim speelt al anderhalf jaar Jasmine in de Duitse versie van de musical Aladdin. Ook zij moest abrupt stoppen met de shows door de coronamaatregelen in ons buurland. Nienke besloot om niet te stil te blijven zitten, maar een show vanuit huis te organiseren. Op vrijdag 5 juni treedt ze online op met haar eerste solovoorstelling, waarin ze onder musicalnummers uit Wicked, Rent, Frozen en Sister Act zingt. Nienke sluit af met haar eerste zelfgeschreven nummer. Het optreden begint om 19.00 uur. Online toegangskaartjes zijn verkrijgbaar via www.artgerecht-agentur.com/tickets.