Katje Heede burgerraadslid

Teylingen n In de vergadering van de gemeenteraad van woensdag 3 juni is Katja Heede uit Warmond beëdigd als burgerraadslid. Heede zal zich namens de D66-fractie met name inzetten in de commissie Ruimte.

Om deze functie te kunnen invullen legt Katja Heede haar voorzitterschap van de afdeling Teylingen van D66 neer. Ze heeft die rol ruim zes jaar vervuld. Met de inzet van Heede is de fractie van D66 weer op volle sterkte, nadat Fred Koot besloot om als eenmansfractie door te gaan.


Heede heeft rechten gestudeerd in Leiden en Amsterdam en is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na te hebben gewerkt in Brussel en als universitair docent, is zij nu advocaat met specialisatie vastgoed en bestuursrecht in Leiden.

Samen met fractievoorzitter Bart van der Ploeg en raadslid Edith Alkemade zal Heede zich de komende periode inzetten.


De Werker nieuw raadslid VVD

Teylingen n Kardien de Werker is op woensdag 3 juni als opvolger van Robin Konings voor de VVD geïnstalleerd in de gemeenteraad.

Met het toetreden tot de fractie heeft hij met onmiddellijke ingang zijn functie als algemeen bestuurslid voor de VVD Teylingen neergelegd.


De Werker, vader van twee dochters, is woonachtig in Sassenheim en werkzaam als commercieel manager bij een internationale luchtvaartmaatschappij en verantwoordelijk voor Oost-Europa. In deze functie houdt hij zich met name bezig met communicatie, bestemmingsontwikkeling en productpositionering. Daarnaast is hij tevens gecommitteerde bij de Breda University of Applied Science.


Coronacijfers blijven stabiel

Teylingen n In Teylingen zijn in totaal tot nu toe 55 coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 13 ziekenhuisopnames (geweest). Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Het aantal mensen met corona in Teylingen is al langere tijd stabiel. In de afgelopen maanden zijn in totaal twee inwoners aan de gevolgen van corona overleden.