Via de laptop wordt meegekeken en les gegeven. | Foto: pr.
Via de laptop wordt meegekeken en les gegeven. | Foto: pr. Foto: pr.

Columbiaan organiseert eerste digitale zwemles

Voorhout n Bij zwemvereniging De Columbiaan is afgelopen week de eerste digitale zwemles gegeven. In verband met de corona-maatregelen heeft de Columbiaan dit bij een zwemmer uitgeprobeerd.

Bijna alle zwemgroepen zijn inmiddels alweer in het water gedoken, maar voor de kwetsbare groepen is dit erg lastig. Deze zwemmers hebben de lesgever in het water echt nodig.

De anderhalve meter afstand is lastig realiseerbaar bij de jongste A-zwemmertjes, en dit geldt ook bij sommige deelnemers van de vrouwen-groep.


Zwemlessen

De Columbiaan heeft ondanks de maatregelen, de wens om zoveel mogelijk zwemlessen te kunnen blijven geven en heeft daarom deze digitale zwemles geïntroduceerd.


De reden van deze les is dat de lesgever tot de risicogroep behoort, zij mag voorlopig niet in het zwembad komen.


Assistent in het bad

Er was een fantastische samenwerking tussen de (volwassen) leerling in het water, de assistent aan de badrand en de lesgever thuis, gefaciliteerd met een video-belverbinding. De les kon succesvol gegeven worden.


Voor herhaling vatbaar

"Het fijne is dat je gewoon met elkaar kunt spreken, en instructie en correcties geven. De lesgever kan alles overzien en de assistent herhaalt indien nodig de instructies," aldus de deelnemers. Na afloop werd al snel geconcludeerd dat deze manier van lesgeven voor herhaling vatbaar is.