Kettingdieven actief in de regio

Regio n De afgelopen twee maanden zijn in Leiderdorp, Lisse, Hillegom en Voorhout in totaal zes (oudere) dames beroofd van hun gouden ketting. Omdat de impact op de slachtoffers zeer groot is, wil de politie mensen alert maken op deze extreem laffe vorm van beroving. ‘Elk slachtoffer is er wat ons betreft één te veel en een gewaarschuwd mens telt voor twee.’

Jur Westra van politieteam Leiden Noord licht toe: "Elke diefstal is natuurlijk strafbaar. Maar als je het als dader specifiek gemunt hebt op een kwetsbare doelgroep, hebben wij daar als politie echt geen goed woord voor over. Wij zetten hoog in om de verantwoordelijken in de kraag te vatten." Daarom startte onlangs een rechercheonderzoek. Op basis van de verklaringen van de slachtoffers lijkt er sprake te zijn van verschillende daders. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een georganiseerd verband. Lees verder op pagina 11.


Weinig positieve coronatesten

Regio n Het aantal positieve coronatesten blijft dalen in de regio Hollands Midden. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. In de week van 22 tot en met 28 juni zijn in Hollands Midden 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3 procent positief getest, in totaal tien personen. Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan. Een week eerder was nog 1,6 procent van de coronatesten positief. Dat betekent dat een flinke daling heeft plaatsgevonden, terwijl het aantal testen wel redelijk gelijk gebleven is. "Het regionale corona-callcenter wordt regelmatig gebeld door ouders die zich afvragen of er een coronacluster is op de school van hun kind. Gelukkig is dit niet het geval in onze regio," zo laat de GGD weten. Lees verder op pagina 15.