De eerste groep gedecoreerden met burgemeester Breuer op anderhalve meter. Van links naar rechts: Truus Warmerdam-van Kesteren, Lenard Onderwater, Nico Bakker en  Jacqueline Hogewoning – van Egmond.
De eerste groep gedecoreerden met burgemeester Breuer op anderhalve meter. Van links naar rechts: Truus Warmerdam-van Kesteren, Lenard Onderwater, Nico Bakker en Jacqueline Hogewoning – van Egmond. Foto: Piet de Boer

Acht lintjes en een ridderslag door kleinzoon

Vervolg voorpagina


Sassenheim

Marja van Steijn – van der Hulst

Marja van Steijn (60) is als parochiesecretaresse bij parochie Sint Maarten altijd bereid een stapje meer te doen en zet zij zich ook in als vrijwilliger, bijvoorbeeld door te notuleren. Sinds 2004 is Van Steijn koster in de Sint Pancratiuskerk. Daarnaast is zij als begeleider actief bij de schooltuinvereniging in Park Rusthoff. Ook was ze lang betrokken bij de Jeugdnatuurwacht.


Patrick van der Lans

Patrick van der Lans (51) is al twintig jaar betrokken bij de vrijwillige brandweer in Sassenheim, waar hij al snel zijn papieren voor chauffeur/pompbediener haalde en inmiddels is opgeklommen tot niveau hoofdbrandwacht.


Lenard Onderwater

Gedurende een flink aantal jaren heeft de Lenard Onderwater (48) zich ingespannen voor de samenleving. Op jonge leeftijd was hij al actief in commissies. Hij was betrokken bij scouting Kaninefaaten en ook op sportief gebied als vrijwilliger actief. Onderwater is inmiddels al twintig jaar betrokken bij de vrijwillige brandweer in Sassenheim, waar hij is opgeklommen tot niveau brandmeester.


Warmond

Rini Karstens – van Halsema

Rini Karstens (78) was ruim 28 jaar bij het voormalige Diaconessenhuis in Leiden, als bestuurslid en lid van de raad van toezicht. Daarnaast heeft zij voor de Leiden Marathon een medewerkersbureau opgezet. Na haar verhuizing naar Warmond raakte zij al snel betrokken bij de Vereniging Park Klinkenberg. Mevrouw Karstens verzette veel werk voor de PKN. Ook is ze bij drie bridgeclubs actief als spelleider en zit zij bij één daarvan in het bestuur.


Gerrit Tol

Gerrit Tol (74) is betrokken bij de Golfclub Kagerzoom, de Business Club Kagerzoom en de Oranje Sociëteit Warmond. In deze organisaties heeft hij de meest uiteenlopende klussen aangepakt. Vanwege zijn functie bij Shell heeft hij ook in het buitenland gewoond waar hij actief was in de Nederlandse Vereniging. Na zijn pensionering is de heer Tol kennis gaan overdragen als buitengewoon hoogleraar.


Voorhout

Jacqueline Hogewoning – van Egmond

Jacqueline Hogewoning (55) zet zich al 25 jaar in als trouw vrijwilliger voor mensen die steun kunnen gebruiken, en voor de Sint Bartholomeus. Zij was vanuit de kerk betrokken bij het opzetten van een verdeelpunt van de Voedselbank Teylingen. Naast haar werk in het Alrijne Ziekenhuis was zij betrokken bij het inrichten van het elektronisch patiëntendossier en een roosterprogramma. Daarnaast is ze mantelzorger.


Truus Warmerdam – van Kesteren

Truus Warmerdam (65) is binnen de kerk, parochie Sint Maarten, op vele fronten actief. Ook is ze vrijwilliger bij Foreholte, Handbalvereniging Voorhout, Stichting Vakantie Evenementen Voorhout en het Luchtkussenfestival.


Nico Bakker

Nico Bakker (71) is sinds de jaren tachtig betrokken bij het jeugd- en jongerenwerk in Voorhout. Hij was één van de mensen achter De Boei, een jeugdclub voor tieners, en vrijwilliger bij Vakantie Evenementen Voorhout. Inmiddels is hij al dertien jaar huismeester van de Spelewey. Daarnaast spant hij zich in voor de Oranjevereniging Voorhout. Ook is Nico Bakker wekelijks actief bij SV Warmunda als scheidsrechter.

Ridderslag voor opa Nico door kleinzoon Seth Bakker. | Foto's Piet de Boer