Leerlingen krijgen uitleg voor het maken van een eigen pizza. | Foto: pr.
Leerlingen krijgen uitleg voor het maken van een eigen pizza. | Foto: pr. Foto: pr.

Alternatief schoolkamp

Voorhout n Vanwege de landelijke maatregelen werd er de afgelopen weken druk overleg gehouden tussen de leerkrachten en leidinggevenden van basisschool De Achtbaan om voor de kinderen het bekende groep 8-kamp om te zetten naar een alternatief kamp, waarbij alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen werden.

De achtste groepers van locaties Het Cluster en Beukenrode begonnen hun alternatieve kamp goed. Het Teylingen College KTS trakteerde woensdag 1 juli op een fantastische pizza workshop. Per klas was er een grote keuken met diverse koks. Na het handen wassen, kregen de kinderen een schort. Daarna leerden de kinderen de kneepjes van het vak. Terug op De Achtbaan hebben ze de met elkaar gesmuld van de pizza’s.


Politie gebeld

Op donderdag was er een dag vol activiteiten op het strand en in het duingebied en sliepen de kinderen een nacht op school. Dit was voor een oplettende inwoonster van Voorhout, die zicht had op de school van de locatie Beukenrode, nog wel een spannende nacht. Zij zag rond 00.00 uur zaklampen in de school schijnen en belde de politie. De politie was vervolgens getuige van een alternatief kamp, geheel volgens de regels en met alle vergunningen op zak.


De volgende ochtend sloten de kinderen met hun leerkrachten het kamp af met een ontbijtbuffet bij lokale restaurants. Na het afsluitende spel kon iedereen weer zijn eigen bed opzoeken, om flink wat slaap in te halen.