Leestafels weer open in de bieb

Teylingen n Bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek is het vanaf vandaag weer mogelijk om een krant of tijdschrift te komen lezen met een kopje koffie of thee.

Door verruiming van de corona-maatregelen kan de bibliotheek vanaf maandag 6 juli hun volledige dienstverlening aan gaan bieden. Dit betekent dat de leestafels opengaan. Er kan weer koffie en thee worden gehaald uit de automaten en er zijn coronaproof-tafels ingericht waar bezoekers aan de slag kunnen voor studie of werk.


Om dit te vieren nodigt de Bibliotheek Bollenstreek iedereen uit aan de leestafel op vrijdag 10 juli voor een gratis kop koffie of thee. Uiteraard gelden nog steeds de hygiƫne- en afstandsregels die vanuit het RIVM worden gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Proeftraining bij Teylingen

Sassenheim n Hoewel de zomervakantie voor de deur staat en dit veelal betekent dat school en sportverenigingen een aantal weken stilliggen, is dit ook de tijd om na te denken welke sport de kinderen willen gaan doen als alles weer start. Daarom organiseert RKVV Teylingen een open training op zaterdag 11 juli.

Door samen te trainen met de jongens en meisjes die al heel goed weten hoe leuk voetballen bij Teylingen is, kan uw kind ontdekken of voetballen ook wat voor hem of haar is. Onder leiding van hoofdtrainer Martijn Lagendijk verzorgen de jeugdtrainers leuke oefeningen met de bal, met hier en daar ook best wat moeilijkere trainingsvormen tussendoor en wordt er natuurlijk afgesloten met een partijtje.


Deelname aan de training is geheel vrijblijvend en kosteloos. Er is enkel makkelijk zittende kleding nodig, voetbalschoenen zijn niet verplicht. Teylingen vraagt ouders wel van te voren een bericht te sturen naar jeugdcommissie@rkvvteylingen.nl om naam en geboortedatum door te geven. Voor de kinderen is er na afloop limonade in het clubhuis, waar ook de ouders de mogelijkheid krijgen om nog even een kopje koffie te drinken.


De trainingen zijn ingedeeld op leeftijd: 7- en 8-jarigen: 9.00 tot 10.00 uur, 9- en 10-jarigen: 10.00 tot 11.00 uur en 11- en 12-jarigen: 11.00 tot 12.00 uur.