Eind dit jaar keuze scenario´s Hortusplein

Sassenheim n De Hoogvliet, Stek en gemeente komen in de komende maanden tot de uitwerking van uitvoerbare scenario’s voor het vernieuwde Hortusplein. Als alles volgens de planning verloopt zal de gemeenteraad in december een keuze daaruit maken.

Tot nu toe heeft het project Hortusplein samen opgelopen met de Centrumvisie. Er zijn participatieavonden gehouden met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. In de Centrumvisie komen de onderzoeken naar detailhandel, verkeer en parkeren samen, met de wens van inwoners en ondernemers dat de supermarkt Hoogvliet snel terugkeert naar het centrum van Sassenheim. In de visie is daarom onderzocht welke scenario´s als denkrichtingen mogelijk kunnen zijn. Ze worden de komende tijd verder verfijnd en de gemeenteraad neemt vervolgens een keuze daaruit, die dan daarna in een bestemmingsplan wordt verwerkt. (NK)


MS Fonds zoekt collectanten

Teylingen n De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds is van 16 tot en met 21 november. Het fonds zoekt helpende handen in Teylingen.


MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Onderzoek is hard nodig Er is nog geen oplossing voor MS. Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren..


Geen krant

Redactie n De zomervakantie komt eraan, en dat betekent ook dat De Teylinger een aantal weken niet uitkomt. Op woensdag 22 juli, woensdag 5 augustus en woensdag 19 augustus is de krant met vakantie. In alle andere weken verschijnt De Teylinger wel.