Sassennest meer dagen open

Sassenheim n Ook het Sassennest in Park Rusthoff is na de lockdown weer open. Was eerst alleen het terras geopend en moesten drankjes door de bezoekers zelf bij een luik worden afgehaald, nu is ook het Sassennest zelf weer voor bezoekers geopend op woensdag, zaterdag en zondag.

En vanaf 1 augustus worden de openingsdagen verruimd met ook de donderdag, zodat het paviljoen dan weer als van ouds geopend is. Iedereen is dus weer van harte welkom. Ook op het terras dat flink is uitgebreid en voorzien van zitjes en parasols. Het Sassennest is uitgerust met wifi en heeft AED.


Minecraft in de bibliotheek

Warmond n Deze zomer organiseert Bibliotheek Bollenstreek voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar de Minecraftworkshop Bouw de Bibliotheek van de Toekomst. Op woensdag 12 augustus is de workshop in de bibliotheek in Warmond (Herenweg 80).

Kinderen bouwen in duo’s op een laptop of iPad hun eigen bibliotheek. Vliegende boekenkasten, ondergrondse gamegrotten of betoverde boeken: alles is mogelijk. Na afloop zijn de mooie bouwwerken te zien voor familie en vrienden.


De workshops zijn bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben. Omdat de bibliotheek vanwege de corona-maatregelen alleen kleine groepen mogen ontvangen is er een beperkte aantal plaatsen.

Er zijn twee sessies in Warmond: van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Deelname voor leden kost 2,50 euro en voor niet-leden 3,50 euro. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Historische coronafoto's

Sassenheim n De Stichting Oud Sassenheim (SOS) is bezig om van de coronaperiode beeldmateriaal in te verzamelen. De beelden kunnen van historisch belang worden. De SOS zoekt Sassenheim gerelateerde foto’s of video’s van bijvoorbeeld straat- of pleinbeelden.

Beelden van gezins- en bezoeksituaties en van kleine muziekevenementen bij zorgcentra zijn ook welkom, evenals foto’s van lege schappen of een rij wachtende mensen voor Sassenheimse winkels. Mogelijk hebben kinderen een tekening gemaakt of zijn er foto’s van opgehangen formulieren met aanwijzingen in verband met corona bij herkenbare openbare gebouwen, zoals de bibliotheek en kerken in Sassenheim. Of van het bezorgen van maaltijden of het thuiswerken.


De SOS wil in eerste instantie het materiaal aanleggen en documenteren. Er zijn geen plannen voor een expositie. Beeldmateriaal kan worden gemaild naar: info@stichtingoudsassenheim.nl.