Berovingen in Park Rusthoff en op de Kagerdreef

Sassenheim n De berovingen van vorige week op de Kagerdreef en in Park Rusthoff hebben de onrust opgewekt in de gemeenteraad van Teylingen. Maar de politie zit er bovenop, zo verzekerde burgemeester Carla Breuer.

Door Nico Kuyt

Gemeenteraadslid Martijn van Duijvenbode (Trilokaal) verklaarde in de afgelopen raadsvergadering zeer geschrokken te zijn over de recente overvallen die in de gemeente hebben plaatsgevonden.


Kagerdreef

Zo is een man op maandag 6 juli slachtoffer geworden van een beroving op de Kagerdreef. Vier personen bedreigden hem met een vuurwapen en mes. Het slachtoffer moest onder andere zijn telefoon, portemonnee, autosleutel en sieraden afstaan.

Park Rusthoff

Ook een dame van 78 jaar werd een dag later rond 13.20 uur beroofd bij een overval in Park Rusthoff. Ter hoogte van het Paviljoen trok een blanke man tussen de 20 en 30 jaar haar arm naar achteren. Terwijl hij haar vast hield, trok hij de armbanden van haar andere arm af. Vervolgens rende de man weg in de richting van de Kerklaan. De vrouw heeft aangifte gedaan.


Politie in actie

"De politie zit hier bovenop", meldde de burgemeester aan de afgelopen gemeenteraad standvastig. En dat heeft niets te maken met een gebrek aan politiepersoneel, zo suste zij de zorgen van Van Duijvenbode over de veiligheid van de inwoners. De politie is in deze coronatijd juist extra alert op verdachte situaties, zo gaf zij aan. Er wordt op deze incidenten fors op ingezet. "Weet dat de politie zeer gebrand is deze personen in de kraag te vatten", zo onderstreepte zij de niet verslappende aandacht van de mannen en vrouwen in het blauw.