Spelverdeler Mark van Loon in de aanval. | Foto: pr.
Spelverdeler Mark van Loon in de aanval. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets start alvast met voorbereiding op nieuw seizoen

Sassenheim n Net als bij alle sportclubs kwam ook bij rugbyclub The Bassets vorig seizoen een abrupt einde aan de competitie. Aangezien The Bassets op plaats vijf al in de veilige haven waren, heeft dit voor de Sassenheimse ploeg geen gevolgen en starten zij in het nieuwe seizoen weer in de hoogste klasse van rugby Nederland.

De competitie begint in september, en The Bassets bereiden zich daar alvast op voor. Door de versoepelde maatregelen vanuit het RIVM konden ze afgelopen zaterdag het veld weer op. Naar dit moment hadden de spelers maanden uit gekeken en voor deze gelegenheid had The Bassets een vriendschappelijk toernooi georganiseerd waarbij ’t Gooi uit Naarden, De Utrechtse en Maastrichtse rugbyclubs naar Sassenheim waren gekomen.


Onder goede weersomstandigheden werden voorzichtig en wat onwennig diverse partijtjes gespeeld waarbij meedoen belangrijker was dan winnen. Nu de eerste speelminuten weer zijn gemaakt, smaakt het naar meer en kijkt iedereen reikhalzend uit naar het verdere verloop van de voorbereiding, met in het vooruitzicht nog diverse oefenwedstrijden die nog op het programma staan.