Trotse leerlingen met hun A-diploma. | Foto: pr.
Trotse leerlingen met hun A-diploma. | Foto: pr. Foto: pr./Dennis van Gent

Columbiaan reikt 35 zwemdiploma's uit

Voorhout n Bij zwemvereniging de Columbiaan was zaterdag 11 juli het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is zeventien zwemdiploma’s rijker. Twee weken eerder, op 27 juni zijn er achttien diploma’s behaald; dit zijn A-, B- en C-diploma’s.

Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen ging het afzwemmen gelukkig door, maar wel op een andere manier. Het afzwemmen was zonder grootouders en andere belangstellenden aan de badrand, maar wel met beide ouders.

Twee weken geleden was er ook al een afzwemmoment, wat het totaal aantal op 35 geslaagden brengt. Dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind.


Geslaagden

Voor het A-diploma op 27 juni slaagden; Levi, Fébe, Feven, Julia en Daan.

Voor het B-diploma op 27 juni slaagden; Nina, Annabel en Yonatan.

Voor het C-diploma op 27 juni slaagden; Kevin, Luuk, Bram Jonah , Liva, Yuna, Flynn, Charley David, Elin, Ruaah en Dler.

Voor het A-diploma op 11 juli slaagden; Maaike, Max, Kaja, Feline, Pien, Jim, Thara, Johnny, Joseph en Siem.

Voor het B-diploma op 11 juli slaagden; Julia, Alexander, Tygo, Cas Joost en Feven.

Voor het C-diploma op 11 juli slaagden; Guus en Labib.


Peter Schrama erelid van Adest Musica

Sassenheim n Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag 8 juli heeft Peter Schrama na veertien jaar zijn functie als penningmeester overgedragen aan Peter Geerlings. Voor al zijn verdiensten binnen de club heeft het bestuur en de leden unaniem besloten om Schrama erelid van de vereniging te maken.

Peter Schrama is sinds 1974 verbonden aan Adest Musica. Hij was slagwerker in de Jeugdband en vervolgens in de Drum- en Showband. Tot op heden is hij actief in de Pietenband, Adest Brass en is slagwerkinstructeur. Wilfred de Koster is benoemd als bestuurslid facilitaire zaken.


Veel aandacht en tijd is tijdens de vergadering geschonken aan de huidige situatie door de corona-maatregelen. Alle optredens zijn afgezegd. Hoe de situatie de komende maanden er uit gaat zien kan niemand zeggen. Financieel betekent dit wel wat voor de vereniging door het ontbreken van inkomsten uit optredens. Gelukkig heeft Adest 4.000 euro van de overheid ontvangen en heeft de Rabobank de vereniging een mooie donatie geschonken. Door deze bijdragen kon een deel van de instructeurs betaald worden. Het blijft echter voor de vereniging financieel onzeker hoe het verder gaat de komende maanden.


Jubileum bij het Schippertjeskoor

Warmond n In 1998 werd Het Warmonds Schippertjeskoor (Teylinger Shantykoor) opgericht. Vanaf de oprichting was een Amsterdammer, Geert van Thijn, de dirigent. Twaalf en een half jaar geleden volgde Toos Cozijn hem op.

Na enige aarzeling zei Toos 12,5 jaar geleden 'ja'. Het koor is ontstaan uit de jaarlijks in september gehouden Warmondse Schippertjesdagen. Sinds de oprichting zingt het Schippertjeskoor als vaste klant op de Schippertjesdagen. Deze dagen zouden dit jaar voor de dertigste keer gehouden worden, maar vanwege de corona-situatie is het evenement afgelast. Dirigente Toos is nu woonachtig in de wijk Poelgeest in Oegstgeest, en wordt door 'haar mannen' op handen gedragen. Omdat de eigenlijke oefenlocatie, Het Trefpunt in Warmond, te krap is om tijdens het zingen goed afstand van elkaar te houden, vinden de repetities voorlopig plaats in Poelgeest, in de loods van een jachthaven.

Toos Cozijn dirigeert nu tijdelijk in de loods van jachthaven Poelgeest.
Afbeelding