Sassenheimer aangehouden voor wapenhandel

Sassenheim n De politie heeft donderdagnacht 6 augustus twee waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding op de kruising van de Lammermarkt met de 2e Binnenvestgracht in Leiden. Hierbij zijn een 19-jarige man uit Sassenheim en een 17-jarige man uit Rijnsburg aangehouden.

De aanhouding vond plaats in verband met een lopend onderzoek naar wapenhandel en handel in verdovende middelen. Er is niemand gewond geraakt. Bij de aanhouding rond 23.55 uur probeerde een van de verdachten te ontkomen. Na twee waarschuwingsschoten te hebben gelost, kon de verdachte alsnog worden aangehouden. Bij de aanhouding werden verdovende middelen, geld en een wapen aangetroffen.


Gestolen auto

Na een onderzoek hield de politie op woensdagochtend 22 juli een verdachte aan in Sassenheim in verband met autodiefstal. De politie ontving de afgelopen maanden meerdere meldingen van gestolen voertuigen in de regio Leiden en Noordwijk. Na onderzoek stuitten de agenten op één verdachte en observeerde zijn aanpak. De voertuigen werden allemaal gestolen vanaf de parkeergarage Wantveld in Noordwijk. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de voertuigen observeerde en bewust koos voor voertuigen met een hotelparkeervergunning. Waarschijnlijk omdat deze voertuigen een langere periode in de parkeergarage geparkeerd stonden. Het is het onderzoeksteam gelukt om de verdachte op heterdaad te betrappen. Een lokaal team trof tijdens een inval vijf gestolen voertuigen aan. Het gestolen voertuig van de heterdaadactie bleek binnen 30 minuten al volledig gestript te zijn. De verdachte is op donderdag 23 juli voorgeleid aan de rechtercommissaris.