Voetveer schrapt vaarseizoen

Warmond n De antieke salonboot De heere Schouten komt dit jaar definitief niet meer in de vaart. Het ranke scheepje uit 1908 kan niet voldoen aan de coronaregel van anderhalve meter afstand tussen de opvarenden. Eerder werd de start van het vaarseizoen nog uitgesteld. Wandelaars die de antieke voetveer gebruikten om van Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en de Tengnagel te varen, moeten nu dus wachten tot het nieuwe seizoen, dat volgend jaar eind maart weer van start gaat. Uiteraard is dat alleen mogelijk als de situatie weer is als vanouds.


Vrijwilliger in ontwikkelings-landen

Voorhout n De katholieke missieorganisatie Fidesco Nederland organiseert zaterdag 12 september (vanaf 9.30 uur) een informatiedag aan de Rooseveltlaan 2 in Voorhout. Fidesco werft, traint en stuurt mensen uit met professionele expertise (ouder dan 21 jaar) naar projecten van de lokale katholieke kerk in ontwikkelingsgebieden. Zij beogen een of twee jaar lang hun kennis en kunde over te dragen en delen hun leven met de mensen ter plekke. Als tegenprestatie voor hun inzet betaalt Fidesco hun vliegreizen, verzekeringen en een kleine, maandelijkse vergoeding waar de vrijwilligers van rond kunnen komen. Iedereen is welkom om meer te weten over Fidesco's werkwijze. Gedurende de dag zal er een Heilige Mis zijn en interessante lezingen. Aanmelden via info@fidesco.nl of bel 0852-731732. Voor meer informatie, kijk op www.fidesco.nl.


BPT: 'Praat mee over het Hortusplein!'

Sassenheim n Business Platform Teylingen roept Sassenheimse ondernemers op om op dinsdag 8 september mee te praten over de herinrichting van het Hortusplein. Tijdens de bijeenkomst, van 18.00 tot 20.00 uur bij Graaf Jan (Jan van Brabantweg 1), is de gemeente aanwezig en daarbij zijn ook Stek en Hoogvliet uitgenodigd om in gesprek te gaan met de ondernemers. De plannen voor het Hortusplein, en de terugkeer van Hoogvliet, zijn in de maak. Alle partijen kunnen tijdens deze speciale avond een aantal voorstellen bekijken, onder het genot van een lichte maaltijd. Aanmelden voor 7 september via backoffice@bpteylingen.nl.