Afbeelding
Foto:

Poffertjes op het terras

Sassenheim n Gasten van de Zonnebloem Sassenheim hebben vorige week donderdag genoten van een anderhalve meter uitje. Op het terras van het Sassennest in Park Rusthoff werd met elkaar poffertjes gegeten.

Vorig jaar werd de voorzitter van Zonnebloem Sassenheim, Lia Ligthart, verrast met een telefoontje, afkomstig van de Kringloopwinkel Op Dreef. Ze kreeg niet veel later een cheque van 500 euro overhandigd. Na het raadplegen van de gasten werd besloten het bedrag in te zetten voor een poffertjeslunch. Vanwege de coronamaatregelen moest het uitje van mei verschoven worden naar 27 augustus.

Een grote groep gasten en medewerkers, meer dan 50 personen in totaal, werd die dag welkom geheten in het park, waar tafels en stoelen in een ruime opstelling rondom het paviljoen stonden opgesteld, om zo de anderhalve meter in acht te kunnen nemen. Bij de poffertjeskar van Dutch Food Concepts uit Noordwijkerhout werden de bakplaten al verwarmd toen voorzitter Lia Ligthart iedereen welkom heette. Ondanks de slechte weersvoorspelling bleef het droog; Genoten werd van koffie, thee, een frisje en natuurlijk de poffertjes. Maar er werd vooral ook genoten van het weer samen kunnen zijn, elkaar zien en spreken, wat deze bijeenkomst bijzonder maakte.