Boezemcafé voor vrouwen met of na borstkanker geheel coronaproof

Regio n Het Boezemcafé van de regio Duin- en Bollenstreek en Leiden kan voor het eerst na de coronacrisis weer haar deuren openen. Op woensdag 9 september kunnen, tussen 10.00 tot 12.00 uur, vrouwen die geraakt zijn door borstkanker in een apart deel van Brasserie Hemels (de Terweeweg 5-C in Oegstgeest) elkaar ontmoeten. Hier is voldoende ruimte om geheel coronaproof op een open en vrije manier een gesprek met elkaar te hebben over de ervaringen met borstkanker en de gevolgen daarvan.

Het Boezemcafé is een pop-up café, dat ieder kwartaal haar deuren opent als laagdrempelige ontmoetingsplek voor vrouwen die geraakt zijn door borstkanker, recent of langer geleden. Hier kunnen vrouwen uit de gehele regio binnenlopen en lotgenoten ontmoeten, elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en elkaar wellicht helpen met raad of daad. Het kan zo fijn zijn lotgenoten te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt en aan een half woord genoeg hebben. Daarvoor is het Boezemcafé opgericht.

Een professional op het gebied van aanvullende borstkankerzorg schuift aan. Deze keer is dat Nathalie Burger van Cosmederma. Zij beantwoordt graag tijdens de koffie eventuele vragen van de gasten over medische dermatografie, bijvoorbeeld tepeltatoeage, littekenverbetering en het aanbrengen van ontbrekende wenkbrauwen of wimpers na chemotherapie. Daarnaast kunnen bezoekers bij haar terecht voor vragen over huidverbetering na de behandelingen voor borstkanker.


Koffie en thee met wat lekkers erbij wordt aangeboden en de toegang is gratis. Na afloop staat voor iedere gast een goodiebag klaar. Graag aanmelden via 06-21426567 of boezemcafe@gmail.com. Voor meer informatie, kijk op www.boezemcafe.nl.