Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Teylinger Prijs: winnaars vertellen

Teylingen n Twee keer per jaar wordt de Teylinger Prijs uitgereikt aan een betekenisvol vrijwillligersproject of - activiteit. De afgelopen jaren ontvingen al veel projecten een cheque. Aanmelden voor deze ronde kan tot 14 september via www.welzijnteylingen.nl.


Naam project: SassemKwizzt

Aantal vrijwilligers: 9


Wat voor activiteit is het?

"SassemKwizzt is een avondvullend programma waarin inmiddels zo’n 110 teams (van gemiddeld 18 mensen per team) de strijd aan gaan. Zij moeten een kwizzboek ophalen, met daarin 120 pagina’s aan vragen, nemen die mee naar huis en moeten aan het einde van de avond deze zo compleet mogelijk weer inleveren. Uiteindelijk komt daar een winnaar uit die er met een mooie prijs vandoor gaat. De vragen lopen uiteen van kennisvragen, puzzels, knutsel en andere doe opdrachten, en een fietsroute. We hopen altijd een gezellige, leerzame en competitieve avond te bieden voor alle deelnemers."


Hoe is SassemKwizzt ooit begonnen?

"Het idee voor SassemKwizzt is over komen waaien uit Brabant, waar het al meerdere jaren een flinke hit was. Die hit is aangeslagen bij een groepje Sassenheimers, die het ook wel leuk vonden om het hier op te gaan zetten. De eerste editie die plaatsvond in 2018 is opgezet door acht mensen. Hoewel de derde editie nog moet plaatsvinden (uitstel door corona, nieuwe datum is nog onbekend), zijn de voorbereidingen voor de vierde editie ook al begonnen."


Wat was er waardevol aan het winnen van de Teylinger Prijs?

"Het prijzengeld van de Teylinger Prijs gebruiken wij om SassemKwizzt weer naar een hoger niveau te tillen. Voor ons is het belangrijk om het te blijven ontwikkelen en zo ook nieuwe uitdagingen te blijven bieden aan deelnemers.


Daarnaast schenken we ook elk jaar een deel van ons budget aan (lokale) goede doelen. Zo hebben afgelopen jaar de Fietsmaatjes een leuke bijdrage mogen ontvangen.


Dit jaar hebben we gekeken naar het verbeteren van de veiligheid van de kwizz, en daar kwam de prijs goed van pas. We zoeken naar duurzame oplossingen waar we ook in latere edities nog wat aan hebben.


Het is natuurlijk fantastisch om te zien dat SassemKwizzt zo leeft en dat je daar een prijs mee kunt winnen. Heel fijn dat SassemKwizzt zo gewaardeerd wordt door de mensen, dat is uiteindelijk waar we het voor doen."


Waarom zouden andere vrijwilligersinitiatieven zich ook moeten aanmelden?

"Wij hebben inmiddels de luxe positie dat veel mensen in Sassenheim bekend zijn met SassemKwizzt, maar dat moest ook groeien natuurlijk. De Teylinger Prijs is mooie gelegenheid om in de spotlight te kunnen staan en meer aandacht voor het initiatief te creëren. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige manier om eer voor je werk te krijgen. We doen het allemaal om mensen met elkaar te verbinden, plezier te laten maken en er hopelijk nog wat van te leren ook. Als dat beloond wordt met zo’n mooie prijs, geeft dat bijzonder veel voldoening voor het gedane werk."


Ook een succesvol vrijwilligersproject of activiteit nomineren? Dat kan tot 14 september via www.welzijnteylingen.nl. De prijs is voor grote en kleine initiatieven, alle aanmeldingen zijn welkom.