Wijkhoofden Jolanda Vercouteren, Ingeborg van Nieuwkoop en Eefje van Stijn van KWF Sassenheim. | Foto: pr.
Wijkhoofden Jolanda Vercouteren, Ingeborg van Nieuwkoop en Eefje van Stijn van KWF Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Geen collectebus aan huis maar flyers in de brievenbus

Teylingen n De jaarlijkse collecte voor KWF Kankerbestrijding gebeurt dit jaar in Sassenheim in aangepaste vorm. De 90 collectanten komen niet met de collectebus aan de deur, maar stoppen een donatieflyer met QR-code in de brievenbus. In Voorhout en Warmond is de collecte -in aangepaste vorm- wel aan de deur.

Gevers kunnen met een mobiele telefoon die QR-code eenvoudig scannen en zo contactloos hun gift overmaken. Echter, overmaken via een bankoverschrijving kan ook. Op de flyer staat heel duidelijk het bankrekeningnummer van KWF Kankerbestrijding vermeld waarop gevers een bedrag kunnen storten. Naast deze twee opties heeft het team wijkhoofden KWF Sassenheim op vier plaatsen in het dorp een collectebus geplaatst: Clubhuis van korfbalvereniging TOP aan de Sportdreef, Apotheek Sassenheim en Primera aan de Hoofdstraat en Apotheek SassemBourg aan de Jan van Brabantweg.

Wijkhoofden Jolanda Vercouteren, Ingeborg van Nieuwkoop en Eefje van Stijn van KWF Sassenheim stimuleren mensen vooral een donatie te doen, ook nu in deze rare coronatijd: “Geld voor KWF is en blijft zó ontzettend belangrijk, elke donatie is meer dan hard nodig. Niet alleen tijdens deze nationale collecteweek, maar eigenlijk continu. Zo kan onderzoek naar kanker én zorg voor patiënten voor een beter leven mét kanker altijd doorgaan. Dat mag niet stoppen. Nooit.”


Voorhout en Warmond

KWF Voorhout laat haar collectanten collecteren via WhatsApp en stopt bij ‘niet thuis’ eenzelfde donatieflyer in de brievenbus. In Warmond daarentegen gaan collectanten wel de deuren langs. KWF Warmond organiseert tot 6 september de ‘anderhalve meter collecte’. Het KWF Kankerfonds heeft samen met het RIVM een goede instructie gemaakt voor de collectanten. Het is mogelijk is om op verschillende manieren te collecteren, namelijk met de bus, via een QR-code of aan de hand van een donatiekaart.


Nieuwe collectanten

Vanwege de uitval van collectanten, veelal senioren, is de KWF Sassenheim voor de komende jaren naarstig op zoek naar aanwas. Belangstellenden kunnen voor informatie en/of aanmelding contact opnemen met Ingeborg van Nieuwkoop via 0252-410896.