Afbeelding
Foto: MV

'Onze betrokkenheid en inzet blijft net zo groot'


Vervolg voorpagina

Hoewel steeds meer ouderen via de computer hun bankzaken regelen, is het met name ook deze groep die nog weleens een bezoekje bracht aan het Rabobank-kantoor in Sassenheim. Van Egmond erkent dat, en hij betreurt het uiteraard dat deze mogelijkheid voor hen komt te vervallen. “Maar we denken dat we voor hen een goed alternatief hebben. Wie geen gebruik kan maken van een computer voor het regelen van bankzaken, en dat hoeven niet alleen ouderen te zijn, kan een beroep doen op onze mobiele adviseurs. Dat zijn mensen die bij de klanten thuis kunnen komen om te helpen met het verrichten van de dagelijkse bankzaken. Men hoeft daarvoor alleen maar contact met onze bank op te nemen voor het maken van een afspraak. Het is dus beslist niet zo dat we onze oudere klanten die geen computer hebben in de steek laten, integendeel. We denken dat we met het inzetten van mobiele adviseurs juist een mooie service kunnen bieden aan hen die niet digitaal kunnen bankieren. Dat kan dus gewoon vanuit de eigen huiskamer”, aldus Van Egmond.

Nieuwe geldautomaten

Niet alleen sluit het Rabo-kantoor in Sassenheim definitief de deuren, ook de geldautomaten van de Rabobank zullen uit het straatbeeld verdwijnen. Dat is al het geval in Warmond en Voorhout, maar ook de Rabobank-geldautomaten in Sassenheim bij het te sluiten kantoor aan de Hortuslaan en in Sassembourg aan de Jan van Brabantweg zullen worden vervangen door de nieuwe gele geldautomaten van Geldmaat.
Van Egmond: “Tot niet zo lang geleden had elke bank z'n eigen geldautomaten. Een tijdje geleden hebben Rabobank, ING en ABN Amro besloten om op dat gebied de handen ineen te slaan. Geldmaat is een samenwerking van deze drie banken, en gaat alle geldautomaten overnemen van deze banken. Daarbij zal worden gekeken naar de beste plaats voor de geldautomaten, want nu komt het soms voor dat er vlak bij elkaar geldautomaten van elke bank te vinden zijn. Dat zal efficiënter worden uitgevoerd, maar uitgangspunt is dat voor iedereen op aanvaardbare afstand een geldautomaat beschikbaar is. Geldmaat zal daarom ook alle geldautomaten in de gemeente Teylingen, dus ook in Sassenheim, gaan overnemen. In een aantal gevallen is dat al gebeurd”, weet Van Egmond.

Betrokken

Hoewel de naam 'Rabobank' dus vrijwel geheel uit het straatbeeld zal verdwijnen en de bankzaken zich steeds meer in het digitale domein zullen afspelen, wil Van Egmond er wel op wijzen dat de betrokkenheid van de Rabobank met de Bollenstreek net zo groot zal blijven als nu het geval is. “Rabobank Bollenstreek is veruit de grootste sponsor van verenigingen in de Bollenstreek, en zal dat ook blijven. Elk jaar wordt een deel van onze winst gereserveerd voor het ondersteunen van verenigingen en organisaties in ons werkgebied. Dat kunnen sport- en culturele verenigingen zijn, maar ook maatschappelijke organisaties. Dat is het verschil tussen een coöperatieve bank als de Rabobank en andere banken die aandeelhouders hebben. Dus ook al zijn wij straks op straat misschien minder zichtbaar, onze inzet en betrokkenheid bij de Bollenstreek blijft net zo groot als tot nu toe”.


Baby's Paradijs overvallen

Sassenheim n Terwijl een 'klant' eigenaresse Kasia - van Baby's Paradijs aan de Hoofdstraat in Sassenheim - aan de praat hield, heeft de vrouwelijk partner van de klant kans gezien, een kostbare kinderwagen uit de zaak los te halen en mee te nemen. De vrouw rende daarop de zaak uit naar links, terwijl de man het op een lopen zette naar rechts.

Omstanders zagen, dat de kinderwagen in een auto werd geladen, waarna het koppel wegreed. De hele actie ging in een sneltreinvaart. Eigenaresse Kasia is enorm geschrokken en heel verdrietig; "Ik ben in shock", bibbert ze nog na. "Je weet gewoon niet wat je gebeurt. Ik hoop dat er bedrijven in de omgeving zijn die een camera hebben of iets hebben gezien. Ik vraag dan ook als er mensen zijn die iets gezien hebben, gefilmd of beelden hebben, deze met ons te delen. Het is een enorme schadepost. Dus wie heeft iets gezien? Wie helpt ons?".

Lezers die Kasia kunnen helpen, kunnen bellen met Ronnie van Tienhoven via 06-20003504.


Ook ING sluit kantoor

Sassenheim n De deuren van het ING-kantoor aan de Hortuslaan 4 blijven dicht. ING heeft besloten de vestiging definitief te sluiten per 1 oktober. Voor aan aantal diensten kunnen klanten terecht bij The Read Shop.

Vanwege de corona was het kantoor van de bank al enige tijd gesloten. Het bestuur van de bank heeft besloten om dat zo te houden en de vestiging op te heffen, schrijft ze in een brief aan klanten.

Servicepunt in The Read Shop

ING verplaatste een deel van de werkzaamheden naar een servicepunt in The Read Shop (Hoofdstraat 207). Klanten kunnen daar voor vragen over internetbankieren en de dagelijkse bankzaken terecht. In de winkel is ook een geldautomaat aanwezig. Het dichtstbijzijnde ING-kantoor is gevestigd aan Schuttersveld 18 in Leiden.