Wandelkorfbal is Het Beste Idee van 2020

Teylingen n Met wandelkorfbal is korfbalvereniging TOP winnaar geworden van Het Beste Idee 2020. De prijs, een cheque van 3.000 euro, werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond 4 september.

Niet alleen sportverenigingen, maar ook cultuur- en sociaal-maatschappelijke verenigingen en scholen konden meedoen aan een nieuwe ronde van Het Beste Idee. Daarin ging de Combibrug, in opdracht van de gemeente, op zoek naar de beste sociale ideeën om mensen met elkaar te verbinden. Kleine en grote ideeën waren welkom. In totaal werden dertig ideeën ingestuurd.

TOP werd de winnaar met wandelkorfbal, dat het bewegen onder ouderen moet gaan stimuleren, maar ook sociale contacten tussen deze sporters kan bevorderen. De tweede prijs van 2.000 euro ging naar de initiatiefnemers van het plan voor een moestuin en kruidentuin bij de Ruïne van Teylingen. Basketbalvereniging Forwodians kreeg 1.000 euro voor hun 'urban sportevenementen'. Anja Overgaag ontving namens Warmunda de aanmoedigingsprijs van 500 euro.

Lees meer op pagina 13.