HKV-café houdt deuren dicht

Voorhout n De Historische Kring Voorhout (HKV) organiseert gewoonlijk op de tweede woensdagmiddag en laatste zaterdagochtend van de maand het zogenaamde HKV-café. Dan is het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat toegankelijk voor geïnteresseerden. Ondanks eerdere aankondigingen van een heropening, blijven de deuren nog even dicht.

Na de gebruikelijk sluiting tijdens de vakantieperiode in augustus was het de bedoeling om elkaar weer vanaf 9 september te treffen. De situatie met betrekking tot corona en de geldende maatregelen maken het echter niet mogelijk om dat te realiseren. Het café blijft dus nog even dicht.


Gewoonlijk kan er tijdens de cafés gebladerd worden in landelijke en regionale historische tijdschriften. Er kan gelezen worden in de bibliotheek. In fotoboeken en op de beeldbank kan gezocht worden naar fotomateriaal. De actuele tentoonstelling, momenteel van de Voorhoutse IJsclub, kan dan ook bezocht worden. Tenslotte en niet onbelangrijk kan er, onder het genot van een kopje koffie of thee, met anderen gepraat worden over de geschiedenis van Voorhout.


Op www.hkv-voorhout.nl kunnen bezoekers foto’s zoeken op de beeldbank en tijdschriften inzien.


Lopen tegen Kanker schuift jubileum door

Warmond n Dit jaar zou de tiende Lopen tegen Kanker zijn, maar de organisatie heeft besloten om het jubileum een jaar door te schuiven. Toch hoeft niemand stil te zitten om geld op te halen voor het goede doel.

Dit jaar zijn een wandeltocht van 12,5 kilometer en fietstocht van ongeveer 35 kilometer. De tochten kunnen op een zelf te bepalen dag en tijdstip gelopen of gefietst worden. Om de grootte van de groepen te kunnen controleren zijn er drie start- en finishlocaties, verdeeld over Warmond, Voorhout en Sassenheim.


Deelnemers kunnen zich inschrijven via http://www.lopentegenkanker.nl/inschrijven.htm.. Een week voor de originele startdatum van de Loop (op zondag 11 oktober) ontvangen deelnemers de digitale routebeschrijving per e-mail. Ook komen de twee routes in de Lopen tegen Kanker-app.


De volgende Lopen tegen Kanker is op 10 oktober 2021.