Nog twijfels in politiek Teylingen over noodzaak aankoop van oude Plus

VOORHOUT n Niet de hele raadscommissie Ruimte was in de afgelopen vergadering meteen overtuigd over de aankoop door de gemeente van de oude Plus-locatie op Herenweg 66-68. Het geld en het nut riepen nog vragen op.

door Nico Kuyt

De Plus supermarkt verhuisde rond 2010 naar de nieuwbouw Herenstaete. Na een leegstand van 5 jaar kwam er een Poolse supermarkt in. Er is inmiddels weer leegstand. B&W wil nu het pand en de grond aankopen voor extra openbare parkeerplaatsen of een multifunctioneel centrum. Een goed idee vindt PvdA, ChristenUnie, VVD en Trilokaal.

Voor de PvdA en VVD mag er ook wel gekeken worden naar woningen op deze locatie. ´Pak nu de kans´, dacht Trilokaal. Maar die 1,1 miljoen, moet dat nou, twijfelden overige fracties. Er komt wat anders en dat lost het parkeerprobleem ook niet op. ´De eigenaar zit in zijn handen te wrijven met zo´n prijs´, schatte de fractie Piket in. En ook GroenLinks had hier vraagtekens bij. Het was al een beetje ´door armoede verhuurd´. Als er kopers stonden te trappelen was het allang al verkocht. ´Het ondernemen aan ondernemers overlaten´, vond GroenLinks. ´Je kunt deze uitgave niet maken in deze tijd', vonden beide fracties.

Maar B&W hield vast aan de mening dat het nu de kans is deze locatie aan te kopen, het biedt kansen voor het versterken van het centrum en het is de juiste prijs volgens de taxateurs.

De gemeenteraad gaat er op 24 september verder over spreken. Een meerderheid lijkt zich wel af te tekenen voor een aankoop.