Een goed begin: Thor werd met 7-0 aan de kant gezet. | Foto: PR
Een goed begin: Thor werd met 7-0 aan de kant gezet. | Foto: PR Foto:

Voorhoutse hockeydames maken zevenklapper tegen Thor

Voorhout n Voorhout schoot in de eerste competitiewedstrijd uit de startblokken. Tegen de Leidse studentes werd het een afgetekende 7-0 overwinning. Het hockey is net zoals het voetbal weer echt begonnen. Toch hangt er om de clubs op het sportpark Elsgeest een surrealistisch Coronabeeld.

Winst voor Sportlust '46 tegen Ter Leede

sassenheim n “Eén verloren, nog drieëndertig te gaan”, zei oud-voorzitter Jaap Wijntjes na de wedstrijd.

Tegen de promovendus uit Woerden werd al snel duidelijk dat er nog veel moet gebeuren. Na een aardige opening viel de thuisploeg terug, werd onzekerder, en al binnen het kwartier stonden de gasten met 0-1 voor. Hierna herstelde Ter Leede, wegens ziekte van Steef Roodakkers gecoacht door assistent-trainer Cees van Tongeren met Jeroen Désar naast zich op de bank, zich, zagen we aardige aanvallen van de Ter-Leede-elf met bijbehorende corners, maar bleef de stand tot de rust ongewijzigd. Na de thee opende Roodgeel met centrumspits Bekooy feller en wist het na een paar mooie aanvallen begin vierde kwart met een geweldige kopbal van middenvelder Echabouni uit een corner langszij te komen. Doorgaan of inzakken? De keuze was niet duidelijk en de uitploeg maakte hiervan mooi gebruik door uit een counter de winnende 1-2 te scoren. Al met al een terechte overwinning van een team dat slimmer en meer als eenheid opereerde.

Minuut stilte

Na een mooie minuut stilte voor de overledenen Carla Batenburg, de vrouw van penningmeester Nanne Batenburg, trouwe supporter Bert Uithol en gouden-spelddrager Klaas de Wolde, mocht pupil van de week Bram Batenburg doelman Antonioli passeren en probeerde Yassin Kaabouni hem dat in de eerste minuut al na te doen, maar nu was Sportlusts doelman wel op zijn post en antwoordde de ploeg van trainer Patrick Loenen razendsnel met al in de volgende minuut een bal op de paal en kwam Ter Leede met de schrik vrij. Het luidde wel een onzekere fase in bij de thuisploeg, met een snelle achterstand tot gevolg als in de twaalfde minuut de geheel vrije nummer tien Daniël van Warven met een prachtig bekeken boogschot in de rechterbovenhoek doelman Bekkers kansloos liet.

Machtige kopbal

Het duurt tot de 70e minuut voordat een machtige kopbal van Sohaib Echahbouni het leer in de rechterbovenhoek deponeert. De stand is gelijk, wat nu? Verdedigen, aanvallen? Sportlust bepaalt zich tot snelle en gevaarlijke counters en uit zo’n uitval in de 80e minuut weet spits Kesley den Haag de 1-2 te scoren. Ter Leede gaat achterin één-op-één spelen, Dirk naar voren als aanjager, maar het mag niet meer baten en na twee minuten extra speeltijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Serik af en heeft Sportlust ’46 voor het eerst op de Roodemolen gewonnen.

Volgende week krijgt Ter Leede een nieuwe kans, uit tegen Ajax op de Toekomst. Dat zal het zonder Sassems publiek moeten stellen, want dat is helaas niet welkom door corona dat in Mokum op de loer ligt.