Monica kan lekker fietsen door Warmond. | Foto: PR
Monica kan lekker fietsen door Warmond. | Foto: PR Foto:

Warmond aan de Kaag verloot fiets onder inzenders fotowedstrijd

Warmond n Stichting Warmond aan de Kaag heeft Monica Merbis uit Warmond verblijd met een gloednieuwe omafiets.

De fiets werd verloot onder alle inzenders van de fotowedstrijd die de afgelopen maanden werd gehouden. De jury heeft inmiddels een voorselectie gemaakt uit de honderden ingezonden foto's. Via de Facebook-pagina van Warmond aan de Kaag kan iedereen een week lang stemmen op de mooiste foto. In elke categorie wordt de foto met de meeste likes tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van elke categorie ontvangt een VVV-cadeaubon.



Andreasschool smeekt om snelle uitbreiding

Voorhout n In de raadscommissie Welzijn hebben vertegenwoordigers van de Andreasschool aan de Rembrandtlaan een vurig pleidooi gehouden voor een spoedige uitbreiding van de basisschool. Het gebouw knelt uit zijn voegen en de leerlingen zijn verstrooid geraakt over de gemeente.

door Nico Kuyt

Een woordvoerder van de ouders, de voorzitter van het bestuur en de directrice, zij spraken allen hun zorg uit over de ontbrekende snelheid van de van de uitbreiding school. Het zou in de gemeenteraad van september op de agenda komen, maar staat er nog niet op. Er is grote behoefte aan vier extra lokalen. De wijk heeft zich bevlijtigd met enige voortplanting en na zes jaar is het resultaat voelbaar. Door het splitsing naar een andere locatie gaat de samenhang van school en kinderen verloren. De verkeersdrukte neemt toe, want ouders moeten hun kinderen naar twee locaties brengen. Het is allemaal onwenselijk. Maar namens B&W zette wethouder Arno van Kempen de voet stijf. Er zou inderdaad in het najaar de vergunning voor de aanbouw de gemeenteraad voorgelegd worden, maar het bestuur van de school heeft een aanvraag ingediend voor de kosten die de pan uit stijgt. De gemeenteraad heeft 1,5 miljoen beschikbaar gesteld, maar de aanvraag steeg daar met tientallen procenten bovenuit. Er loopt nu een discussie met de school om dit bedrag terug te brengen. Op verzoek van het CDA gaat de raadscommissie er in de volgende sessie verder over spreken.


Vliegende start voor De Avonturier

voorhout n Maandag 31 augustus is Basisschool De Avonturier officieel geopend. Arno van Kempen, Wethouder van Onderwijs en Eveline Driest, lid College van Bestuur Sophia Scholen, kregen de eer om het welbekende lint door te knippen.

Een schaar werd voor deze speciale gelegenheid aangevlogen door Binky, de woestijnbuizerd. Een bijzonder moment waar alle leerlingen en teamleden naar hebben uitgekeken. Na de opening werden alle kinderen verrast met een vogeldemonstratie en kregen zij informatie over roofvogels. Hier bleef het die eerste week niet bij. De dagen na de opening genoten de kinderen nog van een mad science show, een fotospeurtocht, een wandeling in en om de school en werd er hard geoefend op het nieuwe schoollied. Een geslaagde avontuurlijke week, waarin De Avonturier zijn naam eer aan deed.


Basisschool De Avonturier is een interconfessionele school waar kinderen worden opgeleid tot wereldwijze, kritisch denkende wereldburgers. Samen is hier het sleutelwoord. Samen leren, samen werken, samen beleven, samen vieren én samen groeien.


Afbeelding