Joop en Ger Luigies worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Joop en Ger Luigies worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto:

Dubbel feest in Huize Luigies: 'Met de liefde zit het wel goed'


voorhout n Op dinsdag 8 september viel er wat te vieren in de knusse woning aan de Pijlkruidstraat. Ger (83) en Joop Luigies- Stoop (86) herdachten niet alleen de dag waarop zij 65 jaar geleden elkaar de ringen omschoven. Op dezelfde dag vierde de bruid haar verjaardag.

Uit alles blijkt dat het een bijzonder hecht paar is, dat in Den Haag is geboren. Het gezin Stoop verhuisde naar Voorburg en de Luigies verkasten naar Rijswijk. Op ‘neutraal terrein’ tijdens een dansavond in Leidschendam keek het toen jonge stel elkaar voor het eerst in de ogen. Cupido trof direct de roos. "Ik dacht ik vraag haar nu en dan weet ik zeker dat ik haar heb," lacht de olijke bruidegom. Niet lang daarna stapten zij al in het huwelijksbootje.


Het echtpaar schonk het leven aan zoon Louis en werd later verrijkt met twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Echt honkvast was het paar niet, want aanvankelijk woonden zij in Voorburg waarna een reeks verhuizingen plaats vond. Den Haag (twee keer), Leiden, Abbenes, Roelofarendsveen, Nieuw Vennep, weer Abbenes, Ewijk, terug naar Abbenes en nu sinds vijftien jaar in Voorhout. Dit alles vanwege de ondernemingsgeest van Ger, die overal een eigen horecabedrijf runde en nu in Delft nog een bedrijf heeft, wat hij niet zelf meer bestiert maar waar hij wel vaak komt. En altijd vergezeld van echtgenote Joop die altijd samen met hem werkte. Samen uit, samen thuis. Door dik en dun. Ook naar de harddraverijen want de bruigom heeft een tweede liefde en dat is paarden. Diverse oorkondes en bekers als winnaar van kortebaandraverijen prijken in de woonkamer. Tussen de bedrijven door genoot het hechte paar van vakanties in het Spaanse Benidorm. Het is een nog steeds vitale echte twee-eenheid die zich op de oude dag nog vermaakt met af en toe naar de zaak of een wandelingetje. "We vermaken ons wel," zijn beiden eensgezind. De levenswijsheid van Ger: "Je moet goed met elkaar op kunnen schieten en met de liefde zit het wel goed. Ik zou niet anders durven zeggen anders ben ik morgen vrijgezel," lacht hij breeduit. Joop prijst hem de hemel in: "Ik heb een voor mij volmaakte man". Zo, dat staat als een huis. Vanwege het coronavirus werd het heugelijke feit thuis in eigen kleine kring gevierd.