Een avondje naar de film

Sassenheim n Theater 't Onderdak toont iedere donderdagavond een film. Op 17 september is dat 'Bon Dieu 2' en op 24 september 'A Rainy Day in New York'.

In Bon Dieu 2 worden Claude en Marie Verneuil geconfronteerd met een nieuwe crisis. Hun vier schoonzonen, Rachid, David, Chao en Charles, zijn vastbesloten om Frankrijk te verlaten met vrouwen en kinderen om hun geluk in het buitenland te beproeven. Claude en Marie zijn echter niet in staat om hun familie weg te denken en staan klaar om alles te doen om hen tegen te houden.


Op 24 september is 'A Rainy Day in New York' van regisseur Woody Allen te zien. De jonge journaliste Ashleigh vertrekt met haar vriend Gatsby naar Manhattan, New York om de bekende regisseur Roland Pollard te interviewen. Ze laat zich meeslepen in de filmwereld van Roland die haar na het interview mee op trip neemt door New York. Gatsby, op zijn beurt, besluit familie op te gaan zoeken. Onderweg komt hij per toeval Shannon tegen, het zusje van zijn ex-vriendin van de middelbare school, en wordt verliefd op haar.


De films starten om 20.15 uur. De prijs is 6 euro per film voorstelling. Verkoop van kaarten gaat alleen via www.hetonderdak.nl. Aan de zaal betalen is niet mogelijk. In verband met beperkt aantal plaatsen alléén reserveren als men zeker weet dat men komt. Dit seizoen wordt er geen film passe-partout aangeboden.


Warmondse Tulpenbol

Warmond n De Warmondse tulpenbol met daarop een Jan Steen-kunstwerk wordt op vrijdag 18 september onthuld.

De 1.80 meter hoge tulpenbol, beschilderd door de Warmondse kunstenares Nicoline Heemskerk, is haar versie van het schilderij ‘In weelde siet toe’ van Jan Steen, een van zijn kenmerkende huishoudelijke taferelen.


De Warmondse tulpenbol is onderdeel van het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’, een initiatief van Stichting Gildemeesters Bollenstreek, die 80 van deze bollen laat beschilderen en plaatsen in de regio van Leiden tot aan Haarlem.

Albert Heijn Warmond heeft de bol geadopteerd en levert daarmee een bijdrage aan de positionering van Warmond als Jan Steen-dorp. De bekende schilder uit de Gouden Eeuw woonde en werkte een aantal jaar in Warmond.